Rekaket Kurulu duyurdu! 'ÖTV' soruşturması sonuçlandı

Rekabet Kurulu, yeni binek otomobil ve hafif ticari araç üreticisi ve dağıtıcısı teşebbüslere yönelik, özel tüketim vergisi (ÖTV) indirimi sonrasında birlikte hareket ederek fiyat artışına gittikleri ve mal arzını kısıtladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmayı tamamladı. Söz konusu kuruluşlara idari para cezası verilmesine gerek olmadığı kararına varıldı.

Rekaket Kurulu duyurdu! 'ÖTV' soruşturması sonuçlandı
Rekaket Kurulu duyurdu! 'ÖTV' soruşturması sonuçlandı
GİRİŞ 06.09.2021 16:36 GÜNCELLEME 06.09.2021 16:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, soruşturma, söz konusu teşebbüslerin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediğine yönelik yapıldı.

Bu kapsamda, Baylas Otomotiv AŞ, Chevrolet Otomotiv Ticaret Ltd. Şti, Doğuş Otomotiv Servis ve Tic. AŞ, Ford Otomotiv Sanayi AŞ, Groupe PSA Otomotiv Pazarlama AŞ, Honda Türkiye AŞ, Hyundai Assan Otomotiv San. ve Tic. AŞ, Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış AŞ, Nissan Otomotiv AŞ, Opel Türkiye Otomotiv Ltd. Şti, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ ve Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ hakkında idari para cezası verilmesine yer olmadığına karar verildi.

COCA COLA'DAN TAAHHÜT ALINDI

Öte yandan, Coca Cola Satış ve Dağıtım AŞ'nin (CCSD) nihai satış noktalarında rakip ürünlerin satışını engelleyerek ilgili kanunu ihlal ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma da sonlandırıldı.

Soruşturma süreci devam ederken, CCSD tarafından dosya içindeki rekabetçi endişelere yönelik olarak taahhüt sürecinin başlatılmasına ilişkin başvuruda bulunulması üzerine gerçekleştirilen görüşmeler sonucu şirket tarafından kapsamlı bir taahhüt paketi sunuldu.

Rekabet Kurulunca dosya müzakere edildi. Söz konusu taahhütlerin rekabet sorunlarıyla orantılı, bu sorunları gidermeye elverişli, kısa sürede yerine getirilebilir ve etkili şekilde uygulanabilir olmasından hareketle, ilgili taahhüt paketi bağlayıcı hale getirilerek soruşturmanın sonlandırılmasına karar verildi.

YORUMLAR 7
  • türkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşa ihanetten başka birşey değil hainler içimizde...
    Cevapla
  • Oflu 2 yıl önce Şikayet Et
    ÖTV indi diye 6 araç satış bayilerine gittim. ÖTV dilimindeki %80 den %50 ye inen hiçbir araba yoktu. Utanmadan 1 Eylül’de fiyat listelerinin değişeceğini söylediler.
    Cevapla
  • Sarı 2 yıl önce Şikayet Et
    %50 lik araba aksesuralarla 320bine çıkarmı, çıkardılar. Bayiye gelen araba, millete verilmeden galericiler verilirmi verdiler. 250-60 binlik araba sırf fiyatlar aşağı çekilmesin diye 330lardan aşağı düşürülmezmi düşürmediler. Bu sistem galericilere yarıyor. İşe yarar bir ötv indirimi gerek ki, galericiler avcunu yalasın birazda.
    Cevapla
  • Yorumcu54 2 yıl önce Şikayet Et
    Rekabet kurulu üyelerine demek ki birer araba erilmis olsa gerek. 250bin liralık araba aksesuarları var diye 270- 300 bin deniliyor. Oysa aynı aksesuarları en fazla 3000 TL ye alınıyor. Zenginin yanında olanin adaleti nereye kadar.
    Cevapla
  • Adaletin Bunu Dünya 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabii adamlar zengin. Zengine soruşturma sonucunda idari ceza kesmek kimin haddine. Fakir fukara olsaydı vay haline vayki vay.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle