'Fahiş fiyat' cezası! Otobüs firmaları radara alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, fahiş fiyattan yolcu bileti satan işletmeleri mercek altına alırken sadece geçen ay 864 otobüs işletmesi ile 3 bin 612 otobüs denetlendi.

'Fahiş fiyat' cezası! Otobüs firmaları radara alındı
'Fahiş fiyat' cezası! Otobüs firmaları radara alındı
GİRİŞ 05.09.2021 13:28 GÜNCELLEME 05.09.2021 15:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünün, yolcu taşımacılığında etkin denetimler yapmaya devam ettiği bildirildi.

Bu kapsamda ağustosta 864 otobüs işletmecisi ve 3 bin 612 otobüsün denetlendiği belirtilen açıklamada, "Denetimlerde, fahiş bilet fiyatlarının yanı sıra korsan taşımacılık yapılıp yapılmadığı, yetki belgeleri, zaman ve ücret tarifesine uyum, sürücülerin uygun yeterlilik belgeleri ve biletler de kontrol ediliyor. Özellikle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) başta olmak üzere vatandaşlardan gelen şikayetler değerlendiriliyor." bilgisi verildi.

Açıklamada, şikayetlerin tek tek incelendiği, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ve işletmelere yönelik denetimlerin de sıkı tutulduğu ifade edilerek, ağustosta 1709 uyarma, 626 idari para cezası olmak üzere toplam 2 bin 335 işlem uygulandığı kaydedildi.

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sahada edinilen tecrübeler, bugünün gelişen şartları ve dijitalleşme gibi nedenlerden dolayı Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği'nin yayımlandığını anımsattı.

Yönetmeliğin 1 Ocak 2022'de yürürlüğe gireceğini vurgulayan Karaismailoğlu, "Yeni mevzuatla denetimlerin yıllık planlar kapsamında belirlenmesi, performans hedeflerine göre düzenli yapılması, risk analiziyle denetimlerin etkinleştirilmesi, ceza tutanaklarının elektronik ortamda düzenlenmesi ve tebliğ edilmesi, uzaktan algılama sistemleri ile denetimlerin yaygınlaştırılması sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Bakanlıkça yürütülen "Denetimlerin Etkinleştirilmesi Projesi"ne de değinen Karaismailoğlu, geliştirilen mobil denetim uygulaması kullanılarak, denetleyici personelin tablet üzerinden denetim süreçlerinin yürütülmesini sağlayacağını bildirdi.

Karaismailoğlu, mobil uygulamanın tüm denetim alanlarında kullanılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:

"Kara yolu denetim istasyonlarından alınan veri ve görüntüler üzerinden yapılan 'Uzak Denetim Sistemi'nin pilot çalışmaları tamamlandı. Sistem 1 Ocak 2022'den itibaren yaygınlaştırılacak. Böylelikle, bölge müdürlüklerimizde kurulacak uzak denetim merkezlerinde eşya taşımacılığına ilişkin yetki belgesi kontrollerinin uzaktan yapılması planlanıyor."

YORUMLAR 14
  • cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar paralarını kriptoca kaptırdı. Zararı bir yerden telafi edecekler. Bizim insanlarımız boyle olmuş islami anlayış helal kazanç sıfır. Dükkanını sıfırlar fiyatları arttırır müşteriden çıkarır. Ev alır müşteriye ödetir. Islamiyetten cok uzaklaşmış türkler müslümanlık sadece lafta. Elbette tek tük dürüstlerde vardır ama onlarda akıma kapılıp gidiyor beraberce
    Cevapla
  • Yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    Okul kantin fiyatları fahiş açıklandı Antalya da..Pazarda fiyatlar fahiş.Pandemi bahanesi ile her şeyin fiyatı 2 kat arttırıldı..Bir dur deyin artık ..
    Cevapla
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin bişey denetlediği yok.Kiralar, ulaşım, parekende piyasa, pazarlar her taraf fahiş halde kim kimi denk getirirse olmuş piyasa artık.Kimse siyasete çekmesin ağır derece Erdoğancıyım ama gözün gürdüğüne şahit olduğunada yoktur demem zulümdür.Herkes kafasına göre olmuş artık ne denetlemesi.
    Cevapla
  • ALPASLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağ-İstanbul arası 130 km. 70 lira bilet, İstanbul-Diyarbakır arası 1000 km 200 lira. Bunu kim denetleyecek pandemiden dolayı zam yaptılar kaldı. Tek tek oturunca normaldir dedik şimdi artık kısıtlama yok. 4 kişilik ailenin İstanbula gidiş dönüşü 560 lira çok yazık.
    Cevapla
  • Şeyma 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin yine iyiymiş İstanbul tokat 250 tl
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    yeterki firsat verme hepsi hazir bekliyor kazik atmak icin bir de korsan iyi degil derler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle