Biber fideleri uzayda çiçek açtı

ABD’li NASA astronotu Megan McArthur, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda deney amaçlı yetiştirdikleri biber fidelerinin çiçek açtığını paylaştı. McArthur, gelecek hafta çiçeklerin yerini küçük biberlere bırakacağını belirtti.

Biber fideleri uzayda çiçek açtı
Biber fideleri uzayda çiçek açtı
GİRİŞ 04.09.2021 21:37 GÜNCELLEME 04.09.2021 21:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bulunan NASA astronotu Megan McArthur, istasyonda yetiştirdikleri Şili biber fidelerinin çiçeklendiğini ve bir hafta sonra küçük biberleri görmeyi beklediklerini sosyal medya hesabından paylaştı.

McArthur, uzay istasyonundan fotoğraflarla birlikte paylaştığı mesajında "Bu daha karmaşık bitkileri Uzay İstasyonunun benzersiz ortamında yetiştirmeyi öğrenmek, gelecekteki gezegen görevlerindeki astronotların kendi yiyeceklerinden bazılarını yetiştirmelerini sağlayacaktır!” ifadelerini kullandı.

Deneyde New Mexico Hatch Green Şili biberi kullanıldı

NASA tarafından Gelişmiş Bitki Yaşam alanında yürütülen ve 2022 yılının Mart ayında tamamlanması beklenen deneyde, New Mexico Hatch Green Şili biberi türü kullanıldığı belirtildi.

NASA, uzayda miktoyerçekimi olan bir alanda yetiştirmek için biberin seçilme sebebini şu şekilde ifade etti:

Bir C vitamini kaynağı olan biberlerin yetiştirilmesi, çimlenmesi, büyümesi ve meyvelenmesi daha uzun sürdüğü için olası birçok uzay ürününe göre daha zor.

 

YORUMLAR 1
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bir bitki ağzı kapalı bir cam fanusda kalıyor ve yıllarca terk edilmiş bir evde duruyor.ne su ne hava alıyor 100 sene sonra yıkımda bulunuyor.ve bitki hala yeşil ve tüm fanusu kaplamış.düşen yapraklar gübre ve toprak olmuş oksijenini kendi üretmiş suyu da ortamın ışık ve ısısından aldığı kanıtlamışlar ve o bitki sonrasında hiç bilimsel çalışma yapılmamış.yıllar önce bir bilim dergisinde okumuştum.bence ortam müsait olursa uzayda da bitkiler yaşar ki .bizden teknoljie çok yüksek olan türler uzayda gezegenler arası galaxsiler arası seyahatlerinde aydan büyük nakil araçalrında her türlü bitkisel yaşamı ve güneşi barındırıyorlar hatta bulutlara ve iklimlendirmeye sahipler.
    Cevapla