Dünya TUSAŞ'ı konuşacak! Yeni imzalar atıldı

Türkiye'nin başarılı teknoloji merkezlerinden TUSAŞ, Spirit AeroSystems ile iki yeni iş birliğine daha imza attı.

Dünya TUSAŞ'ı konuşacak! Yeni imzalar atıldı
Dünya TUSAŞ'ı konuşacak! Yeni imzalar atıldı
GİRİŞ 04.09.2021 10:32 GÜNCELLEME 04.09.2021 11:37
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), yarım asra yakın hava aracı yapısalları üretiminden edindiği deneyim ve bilgi birikimi ile Boeing'in yeni nesil hava platformu 737 Max-8 için Kısım 48 – "Tail Feather" yanı sıra 737, 767, 777 ve 787 uçaklarında kullanılacak olan 400 den fazla alt montaj bileşeninin üretimini ve teslimatını gerçekleştirecek. Kısım 48 teslimatlarına 2023 yılında başlayacak olan TUSAŞ, diğer iş paketi olan detay parça ve alt montaj bileşenleri için de üretim ve teslimatlara 2024 yılında başlamayı hedefliyor.

Sözleşmelere ek olarak, Spirit AeroSystems ile 737, 747 ve 777 dahil olmak üzere çeşitli platformlar için devam eden 2125 detay parça alt montaj bileşeni üretimi ve teslimatı iş paketleri de 2028 yılına kadar kadar uzatıldı.

TEMEL KOTİL: KRİTİK ÜRETİMLER YAPIYORUZ

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Ülkemizde havacılık sektörü alanında yerli ve milli projeler üretmeye devam ederken, dünyanın önde gelen hava platformu üreticileri için de yüksek kaliteli kritik üretimler gerçekleştiriyoruz. Spirit AeroSystems ile Boeing B737 MAX-8 Kısım 48 – Kuyruk ve diğer çeşitli alt montaj iş paketlerini içeren anlaşmadan memnuniyet duyduk. İş birliğinin gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm çalışma arkadaşlarımı ve Spirit AeroSystems yetkililerini tebrik ediyorum." dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 33
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Gözün görmezse kulağın duymazsa beynin gavurluga çalışırsa ben napim asalet soydan gelir
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    bekir sen yap o zaman o işi... Baltalamanın bir başka versiyonu bu sözler.
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    benzin .mazot motorlu arabalar artık uretilsin . elektrikli arabalar ihracata yönelik olacak belliki o zaman biz hala alaman japon fransız hurdasina luks araba parası verip binericegiz anlaşılan. elektrikli yanlış proje varmı Türkiyede gören. yada abd ab dogu ülkelerindeelektirikli yok.neden acaba .nedeni belli. acil benzinli mazotu arabalar. ve telefon uretmeleiyiz.bir babayiğit aranıyor değil artık .istersek yapabiliriz devlet teşvik versin yeter.
    Cevapla
  • Antichp 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP uçak yaptı ki niye öyle diyorsunuz ki. Uçak heykeli yok mu hiç bir ilde, maketide olsa olur ama bildiğim kadarıyla vardı. Hakkını yemeyin chpnin
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi dip diyenler... Gelecek kaygısı duyup endişeli olan sanatsız sanatçılar... Yorum bekliyoruz... Hepinizi bu ülkede gömecez hainler duyun sesimizi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle