Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

İyidere-İkizdere yolunun açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Avro Bölgesi son 10 yılın en yüksek enflasyonu ile baş etmeye çalışıyor" dedi.

GİRİŞ 03.09.2021 16:48 GÜNCELLEME 03.09.2021 17:48
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Rize'yi Erzurum'a bağlayan tek yol standardındaki güzergahın Karadeniz Sahil Yolu İyidere mevkiinden İkizdere ilçesi çıkışına kadar uzanan kesimi, 37,9 kilometre uzunluğunda, 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak projelendirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kapsamda İyidere-İkizdere yolu ve tünelleri açılış törenine katılım sağladı.

İyidere- İkizdere yolu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  "Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya geliyorlar neymiş, bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz" dedi. Bugün açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Erdoğan, "Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Avro Bölgesi son 10 yılın en yüksek enflasyonu ile baş etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törendeki açıklamalarından notlar;

İyidere-İkizdere yolu 38 km, Hurmalık 1 tünelimiz 850 metre, Hurmalık 2 tünelimiz 720 metre, bağlantı yolları 3,6 km uzunluğa sahiptir. Özellikle kış aylarında zorlukların yaşandığı bu bölge güvenli ve konforlu şekilde geçilebilecektir. 31 km'sini hizmete alıyoruz. Kalanı da en kısa sürede tamamlıyoruz.

İyidere lojistik limanının da devreye girmesiyle çok sayıda firma bu bölgede üretim faaliyetine başlayacaktır. Dünyanın yıldızı giderek yükselen bölgesi Doğu Karadeniz'de büyük ekonomi potansiyelinin altyapısını şimdiden kurmuş oluyoruz. Bu bölgemizde her yatırımın ülkemize çok ciddi geri dönüşleri olacağından şüphe duymuyoruz.

Yarın Sahara Tüneli'nin açılışıyla Rize'mizin kuzeyini ve güneyini birleştireceğiz. Bu eserin de şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ülkemizin altyapı projeleri bakımından en zor bölgesi Karadeniz'i adım adım eserlere hizmetlere kavuşturuyoruz. Afetlere karşı da etkin bir mücadele yürütüyoruz.

HASARLARI KISA SÜREDE ORTADAN KALDIRDIK

Son dönemde Karadeniz sahili boyuncu Giresun, Rize Artvin'de gerek Kastamonu'da yaşanan sel felaketlerinin yol açtığı hasarları kısa sürede ortadan kaldırdık. İlçelerimizi adeta yeni baştan inşa ederek insanımıza sahipsiz olmadığını gösteriyoruz. Kastamonu ve Sinop'ta da bir yıla kadar tüm çalışmaları tamamlamış olacağız.

Avrupa'da sel felaketleri üzerinden aylar geçmesine rağmen hala hiçbir altyapı çalışması yapılmadığını siz de televizyondan izliyorsunuz. Biz gerektiğinde helikopterle jeneratör taşıyarak, gerektiğinde seyyar köprüleri kurarak insanımıza her türlü hizmeti sağlıyoruz. Kastamonu'da felaket oradayız, Artvin'de felaket oradayız, Antalya'da yangın oradayız... Durmak yok yola devam. 

Birileri biz bu adımları atarken nasıl önlerini keseriz diye buralara geliyor. Bunlar da ar, haya yok. Bir dikili taşınız olsun be. Biz İkizdere'de lojistik tesislerini yapıyoruz. Bunlar Ankara'dan geliyor. Tesisin yapımını durdurmak için gayret sağlıyor. Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya geliyorlar neymiş, bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Biz bu tesisleri yapacağız. Bu yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez. Yeter ki benim milletim burada dimdik ayakta dursun.

Türkiye'nin 7-8 yılı darbe girişimleriyle, siyasi ve ekonomik kumpaslarla son dönemde de salgınla ve afetle geçti. Hamdolsun bu sıkıntıları milletimizle birlikte verdiğimiz mücadeleyle birer birer geri bıraktık. Ülkemizin demokratik ve ekonomik kalkınmasının yönünün yukarı yönlü olması için var gücümüzle çalıştık.

BU MİLLETİN ÖNÜNÜ KESEMEZSİNİZ

Darbe girişiminin olduğu gece gün ağarana kadar hainlerle çarpıştık. Ertesi sabah işimize sarıldık. Bu kardeşiniz 15 Temmuz'da o FETÖ darbe girişimine uğradığı zaman kalktım Marmaris'ten uçakla İstanbul'a havalimanına geldim. Fakat benden yarım saat önce de Bay Kemal oradan tankların arasından kaçarak Bakırköy Belediyesi'ne gitti. Orada da kahvesini yudumlamaya başladı. Haberim olsa ben de orada beklerdim diyor. Yalan. Bu zaten yalancı Kemal değil mi? Hayatı yalan. 

Rize bu yalan terörüne 2023'te en büyük dersi verecektir diyorum. Bu malum Millet İttifakı diye bir Zillet İttifakı var ya bunlara en büyük dersi Rizeli hemşerilerim verecektir. Fakat çok çalışacağız. Hemşerilerimizi uyaracağız. Salgın döneminde dünyanın tamamıyla kapansak da çalışmaktan üretmekten geri dönemedik. Normalleşme adımları ve aşılamada ulaştığımız seviyeyle elde ettiğimiz tarihi başarıların haberleri arka arkaya geliyor. 

TÜRKİYE İNGİLTERE'DEN SONRA EN ÇOK BÜYÜYEN İKİNCİ ÜLKE

Önceki gün 2. çeyrek büyüme makamının rakamının müjdesini almıştık. Türkiye ekonomisi 2. çeyrekteki yüzde 21,7'lik büyüme oranıyla dünyada İngiltere'den sonra 2. en büyük büyüyen ülke. Dün de ihracatımızın tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşması müjdesiyle güne başladık. Ağustos ihracatımız 19 milyar doları yılın ilk 8 ayındaki ihracatımız 140,2 milyar doları, 12 aylık ihracatımız 207,5 milyar doları bularak büyüme rakamlarını teyit etti.  

İstihdamda da 29 milyonun üzerine çıktık. Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Avro Bölgesi son 10 yılın en yüksek enflasyonuyla mücadele ediyor. Türkiye salgın ortasında ortaya çıkan fırsatları değerlendirerek bu tür sıkıntıları ayağının altına almış ve geride bırakarak çok daha büyük başarılara yönelme potansiyeli olan ülke konumuna gelmiştir. Turizmde kısa sürede kayıplarımızı telafi edecek, hatta ötesine geçecek bir seviyeye geldik.

YORUMLAR 82
  • abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    milletin önünde kesilecek yer kalmadı reis markete bile gitmenin önünü kestiniz
    Cevapla
  • Ahmat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence zamların en büyük sebeplerinden biri zincir marketler bunları dizginleyin bakın nasıl düşüyor.
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    yirmi yılda ülkenin geldiği durum bu !
    Cevapla
  • Aytekin 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da ve dünya da salgindan dolayı enflasyon riski var evet de biz pandemiden çok önce özellikle 2018 yazından beri çok yüksek enflasyon yaşıyoruz. Ayrıca onlar da risk var diye biz de olması normal mi oluyor.
    Cevapla
  • nazım 2 yıl önce Şikayet Et
    Dilerim cumhurumuz artık yüzünü millete dömesini sabırla bekliyoruz.Eller semada ALLAH a haykırıp isim vermeden hayırlısı diliyoruz
    Cevapla
  • Derinceli 2 yıl önce Şikayet Et
    Üç beş holdingi bırakıp sana bana dönmez sen yeni adres ara iyisi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle