Yerel televizyonlar uydu müjdesi geliyor

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından ısrarla gündeme getirilen yerel medya için uydu fiyatlarının indirilmesi konusunda önemli bir adım atıldı.

Yerel televizyonlar uydu müjdesi geliyor
Yerel televizyonlar uydu müjdesi geliyor
GİRİŞ 01.09.2021 16:59 GÜNCELLEME 01.09.2021 16:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Radyo Televizyon Üst Kurulu, uydu yayını yapan kanalların gelirlerine göre ücretlendirilmesine ilişkin teklifini TÜRKSAT Yönetimine sundu. Daha önceki uygulamaya göre ulusal televizyon kanalları da yerel televizyon kanalları da aynı uydu ücretini ödüyorlardı. Bu yeni teklife göre televizyon kanalları RTÜK’e beyan ettikleri reklam gelirlerine göre uydu ücretlerini ödeyecekler. TÜRKSAT Yönetiminin de bu konuya sıcak baktığı ve yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında bu konuyu karara bağlayacakları belirtiliyor.

RTÜK’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ….

Yerel televizyonların sorunlarının çözümü noktasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Bey her daim yapıcı olmuştur. Yerel kanalların pandemi döneminde ekonomik olarak zorlandığını belirten AYD Başkanı Burhan, “Bu süreçte Sn. Şahin her daim yanımızda olmuştur. RTÜK reklam paylarının ödenmesi noktasında kolaylık göstermiştir. O nedenle başkana ve RTÜK üyelerine teşekkür ederiz” diye konuştu.

HAMZA DAĞ YEREL MEDYANIN YANINDAYDI…

Yerel medyanın sınırlı ekonomi imkanlar içerisinde yayın yaptığını belirten Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ücretlendirmedeki eşitsizliğin çözümü noktasında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın çok büyük bir emeğinin olduğunu belirtti. Burhan, “Hamza Bey göreve gelir gelmez ilk olarak yerel medyanın sorunlarının çözümü noktasında adım attı. Yerel medyanın demokrasimiz ve kültürümüz açısından önemli olduğunu her daim söyleyen Sn. Dağ’a bu duyarlı yaklaşımı nedeniyle teşekkür ederiz. Hamza Dağ’ın hem RTÜK Başkanı hem de Türksat Genel Müdürü ile görüşerek sorunun çözümü noktasında mesafe kat ettiğini belirten Burhan, bu sorun çözülürse Anadolu medyası rahat bir nefes alacaktır. Kangren haline dönmüş bu sorun gündemden düşecek” diye konuştu.

ULAŞTIRMA BAKANIMIZ REKLAMLARLA DESTEK VERDİ…

 AYD Başkanı Burhan, “Pandemi sürecinde reklamların azalması nedeniyle ekonomik olarak zorlanan yerel medyaya zaman zaman Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu reklam desteği vermiştir. Bu reklamlar yerel medyanın elektrik faturası ödemesinde, su faturası ödemesinde, sigorta ödemesinde nefes olmuştur. O nedenle Bakanımız Adil Bey’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    bazi kanallar youtube olsun app da olsun izin vermiyor sanki basima madem ocagi birak insanlar program yapsin ne kadar cok bakan olur ise o kadar reklam geliri olur bu sefer cok insan iptv aliyor bu satanlari yarisi yabanci yada pkk yani para oraya gider onun yerine butun kanallar ortak sistem yapsin az parali olan yada turkiye bir sistem kursun hangi kanal sistem girmek isterse girsin devlet de bunu cok ucaza app yapsin herkes baksin TRT adamlar kendi kanallari yapmis bir araya bazi kanallarin bir suru kanali var tek tek yukleme gerek ørnek atv gibi adam gibi atv kac kanali var ise bir yere koy baska ulke tr de yayin ne sacmalik su an sanal uzeri geliyor nerde bakar ise baksin
    Cevapla