Rekabet Kurulu'ndan gübre sektöründeki 7 firma hakkında soruşturma açıldı

Rekabet Kurulu tarafından gübre sektöründe faaliyet gösteren 7 teşebbüs hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Rekabet Kurulu'ndan gübre sektöründeki 7 firma hakkında soruşturma açıldı
Rekabet Kurulu'ndan gübre sektöründeki 7 firma hakkında soruşturma açıldı
GİRİŞ 31.08.2021 19:13 GÜNCELLEME 31.08.2021 19:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, gübre sektöründeki fiyat artışlarının Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" maddesi kapsamında incelenmesi amacıyla yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ, Ege Gübre Sanayii AŞ, Eti Bakır AŞ, Gemlik Gübre Sanayi AŞ, Gübre Fabrikaları TAŞ, İstanbul Gübre Sanayii AŞ ve Toros Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Duyuruda, söz konusu kararın bilgilendirme içerikli olduğu ve hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacağı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    herşey zamlandı. Erdoğan söylüyor lakin bürokratlar bakıyor.
    Cevapla
  • Bozkur 2 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET GIDA KÖMÜR GÜBRE VE GÖC MESELESİNE EL ATMASI LAZIM BİR TON İTAL KÖMÜR 2500 TL OLMUŞ KÖYDE YAŞAYAN VATANDAŞ NE YAPSINn
    Cevapla
  • Melik Tapar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yem Fabrikaları için de yapilsa ya ne guzel olur.Yoksa et sut yumurta bu kış hayal olacak.
    Cevapla
  • adalı 2 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir ceza verinki YANDIM ANAM DESİNLER..
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç alınmış karar, inşallah sıra demir, beton vb sektörlere de gelir. Lütfen artık vatandaş devletin kendini kollayıp gözettiğine dair inancını tamamen yitirmeden bu milletin kanını emenlere, fırsatçılara, vurgunculara, kaçakçılara en ağır ycezalar uygulansın. Çöpe dökülen kabak olayı gibi twitterdan haber almayı beklemesin. Hem bu kan emicilere hem vazifesini suistimal edip onlara göz yumanlara gereken cezalar verilsin. Bizim zaten onlara hakkımız helâl değildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle