Irak, Bayraktar TB2 almak istiyor

Irak Savunma Bakanı, Türkiye'nin insansız hava aracı Bayraktar TB2, T129 ATAK helikopter ve gelişmiş silahlardan satın almak istediklerini açıkladı.

Irak, Bayraktar TB2 almak istiyor
Irak, Bayraktar TB2 almak istiyor
GİRİŞ 31.08.2021 07:13 GÜNCELLEME 31.08.2021 07:13
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, Türkiye'nin ilk milli ve özgün silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2, T129 ATAK helikopter ve gelişmiş silahlarından satın almak istediklerini söyledi.

İnad, Irak'ta yerel bir televizyona yaptığı açıklamalarda, "Türkiye'den Bayraktar TB2, 12 adet T129 ATAK helikopter ve 6 adet de insansız hava aracına karşı savunma sistemleri satın almak için teklif ve sözleşme istedik. Bayraktar SİHA alımı konusunda uzlaşmaya vardık." dedi.

"Türkiye'nin Bayraktar isimli SİHA'ları çok gelişmiş ve büyük başarı elde etti." diyen İnad, "Bunlar, geceleri bile hizmet verme kapasitesine sahip olduğu için DEAŞ terörüyle mücadelemizde işimize yarar. Irak ordusu bu teknolojiden yoksun." ifadelerini kullandı.

19 Ağustos tarihinde İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'21) katılan Irak Savunma Bakanı İnad, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • erdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    heykel gonderelim heykel
    Cevapla
  • cihangir 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizdeki ilk özgün iha, modeli TAI ANKA
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Anka özgün ise Kuyruk kısmındaki kanatlar neden heronların kanat yapısının tam tersi
    Cevapla
  • dursun 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP Saman ithalatından bahseder şimdi
    Cevapla
  • Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Barekallah. Çivi yapilamayan bir ulkeden insansiz hava araci yerli ve milli helikopter ihrac eden ulke haline geldik.Rabbim Reise sağlık sıhhat afiyet ve uzun ömürler versin inşallah.
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    1975 te Çinden toplu iğne ithal ediyorduk ,ucuz olduğundan değil Türkiyede yapılmıyordu. 1983 te Anıtkabirin bayrak direği çelik halatı ithaldi ve döviz sıkıntısından alınamamıştı,bir iş adamı üretti de o ayıptan kurtulduk. Bu solcuların hayalini kurdukları o yılları anlatsak yerin dibine geçerler.
    Cevapla
  • Tuğlu... 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferim abd ve ab, İsrail den size fayda yok, verselerde bozuk verirler,...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle