Fındık fiyatlarında tarihi rekor beklentisi

Zonguldak Alaplı Fındık Tüccarları fındık fiyatlarının tarihi rekor kıracağını fındık üreticilerinin satmak için acele etmemeleri gerektiğini söyledi.

Fındık fiyatlarında tarihi rekor beklentisi
Fındık fiyatlarında tarihi rekor beklentisi
GİRİŞ 30.08.2021 11:55 GÜNCELLEME 30.08.2021 11:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Karadeniz’in önemli geçim kaynağı olan fındık hasadı geçtiğimiz haftalarda başladı. Büyük zahmetlerle toplanan fındıkların büyük bölümü biterken, yüksek kısımlarda hasat devam ediyor. Fındık hasadı sonrası harmana serilerek kurutan üreticiler ürünü rekor fiyata satmak için rakamların yükselmesini bekliyor.

Alaplı’da önde gelen fındık tüccarlarından Koçak firması fındık üreticilerine uyarılarda bulundu. Fındığı satmak için acele edilmemesi gerektiğini, fiyatların yükselmesini beklediklerini söyleyen Koçak firması sorumlusu 1 Eylül’de TMO’nun fındık alımına başlamasıyla taban fiyatın belirleneceğini duyurdu.

Koçak firma sorumlusu, “Biz her zaman diyoruz. Vatandaş acele etmesin fındığı piyasaya sürmesin. Fiyatların yükselmesi için biraz daha beklememiz lazım. İhtiyaçlarını karşılamak için acil satması gerekenleri bir tarafa koyarsak, vatandaş 1 ay beklesin. Fındık fiyatı 28 TL seviyelerine çıkacaktır. Çünkü piyasa o algıyı veriyor. Zaten 1 Eylül’de TMO’nun alıma başlamasıyla taban fiyat yerini bulacaktır. Ayrıca bu sene Alaplı’da 19 bin ton rekolte gelirinden, 7 bin tonu üreticilerimiz fındıklarını harmandan tüccar arkadaşlarımıza vermişlerdir ve hala vermeye devam ediyorlar. Bu böyle devam ederse üreticilerin elinde fındık azalacağından dolayı, önümüzdeki aylarda fındık fiyatında ciddi bir oynama olacaktır. Şu anda Ordu, Giresun’da bulunan tüccar arkadaşlarla görüşüyorum onlarda bu şekilde ” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • Sukran 2 yıl önce Şikayet Et
    Fındık üreticilerin emeğini sömürmeye çalışanlar çıkıyorlar meydana.lutfen insanları doğru yönlendirin.
    Cevapla
  • Sukran 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen yıl da öyle dendi.Sonuc ne oldu.çakıldı daha da infi fiyat.insanlara ümit vermeyin.keske dediğiniz gibi olsa kim istemez bir fındıklı olarak.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    iki kati olsun bu sefer kim alacak dunya da bir fiat olur cok zaman tr halk nasil alir diye merak ederim avrupa tr gelen seyler burda daha ucuz cok sey bir yerde yanlis var
    Cevapla
  • bah 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam konuşuyor herkez alkışlıyor patates 5 tl olunca depo basılıyor patates bugün 1tl aynı şey vişne için geçerli karadenizin taşı topragı altın bakalım hamsi kaç para olacak denizden de altın çıkacakmı?takip edin çay fındık hamsi değer kaybetmez
    Cevapla
  • Ofli 2 yıl önce Şikayet Et
    Mumkunati yok çıkmaz ben 23 TL verdim daha fındık saha ya inmedi bol ürün olduğu yerde fiyat düşer artmaz geçen senede aynısı oldu 21 TL den verdim 19 TL düştü tam kurumadan vermede yarar var zaten kuruduğunda hafifliyor dahada zatenn tavan fiyat 27 TL TMO şimdi versen 6 ay sonra paranı alıyorsun pisler öyle olmuyor nerede saklayacak birde bunları kaldır indir zor isler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle