AKINCI TİHA'da tarihi gün! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Akıncı TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri olmuştur " dedi.

GİRİŞ 29.08.2021 17:53 GÜNCELLEME 29.08.2021 19:23
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

Bugün sınıfında en gelişmiş silahlardan biri olan Akıncı'yı envantere alıyoruz. Taarruzi insansız hava aracımız Akıncı ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur.

Ağustos bizim için zaferler ayıdır. Türkiye'nin son 10 yıldır başarı hikayesinin en başında savunma sanayi vardır. Çok değil bundan 10 yıl önce bize bu aracı parasıyla bile satmayan, 'Bugün git yarın gel' diyenler vardı.

Bu başarının arkasında Bayraktar ailesini şahsım ailem ve milletim adına yürekten tebrik ediyorum. Son yüzyılda 2 büyük savaş yaşayan dünyamız çetin çatışmalarla karşı karşıya kaldı. Göç, salgın, açlık, kıtlık gibi felaketler dünyanın gündem maddesi olmayı sürdürüyor.

Dünyadaki çatışmalar giderek derinleşiyor. Uluslararası kuruluşlar sadece üç beş ülkenin çıkarlarına hizmet ediyor.

"VİCDANLAR BUNA NASIL SESSİZ KALABİLİR?"

Afganistan'da anneler çocuklarını dikenli tellerin ardındaki yabancı askerlere teslim etmek zorunda kalıyorsa, vicdanlar buna nasıl suskun kalabilir?

Dünyanın dört bir yanında zulümler yaşanıyorsa hangimiz sırtımızı mazlumlara dönerek yaşamaya devam edebiliriz? Elbette bu sorunlar çözümsüz değildir. Dünyada olup bitenlere baktığımızda kimi ülkelerin teknolojilerini sınırları değiştirmek için kullandığını görüyoruz. Türkiye olarak geliştirdiğimiz her bir teknolojiyi insanlığın hizmetine sunuyoruz.

SAVUNMA SANAYİİNDE YÜZDE 80 YERLİLİĞE YAKLAŞILDI

Yüzde 20'lerde yerlilik oranına sahip savunma sanayini bu kadar kısa sürede yüzde 80 yerliliğe yaklaştırmak Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarındandır.

Her ne şekilde olursa olsun şu gerçeği herkes görüyor, biliyor. Bölgemizde herhangi bir tasarrufta bulunmak isteyen önce Türkiye'ye bakacak.

Akıncı ile birlikte dünya çok daha farklı müzakerelerin içine girecektir. Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen önce Türkiye'nin rızasını arayacak.

Bölgemizde operasyona niyetlenen önce Türkiye'nin barış ve istikrar esaslı yaklaşımını değerlendirecek.

Bayraktar TB2'lerimizi Ukrayna, Katar ve Azerbaycan'a ihraç etmiş durumdayız, yeni yeni ihraç anlaşmaları da yapıldı, yapılıyor.

Taarruzi insansız hava aracımız Akıncı ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur.

Milli SİHA'larımız için daha pek çok ülke sırada bekliyor. Şimdi hedefimiz, kendi inşa ettiğimiz kısa pistli uçak gemilerimize inip kalkabilen SİHA'lar geliştirebilmektir. Türkiye'yi bilhassa insansız savaş uçağı teknolojisinin de öncü ülkesi yapmakta kararlıyız.

Kısa pistli uçak gemilere inebilen SİHA) İnşallah bunu da başararak SİHA'larımızı deniz aşırı görevlerde de kullanabilecek bir yetkinliğe sahip olacağız. Türkiye'yi bilhassa insansız savaş uçağı teknolojisinin de öncü ülkesi yapmakta kararlıyız.

YORUMLAR 141
  • Recepali 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahuteala bu ülkenin başına reisi başkan olarak nasip ettide bu ülke askeri ,,teknoloji , sanayi ve savunma sanayii, ihracatta ayağa kalktı ve bölgesel güç oldu. Rabbimize hamdolsun. Yoksa yüz senedir debelenip duracaklardı ha bire buldukları her yere heykel dikecek ve gönderi bayrağına ip üretebildikleri için sevinip öğüneceklerdi
    Cevapla
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde yüz yerli sayın başkan ve ihracat.
    Cevapla
  • Zekeriya Sarıoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah emeği geçen herkesten razı olsun ömrünüz uzun başarınız daim olsun bizleri mutlu ettiniz Allah’ta sizleri mutlu eylesin tırnağınıza taş değmesin düşmanın şeytanın fitnenin şerrinden uzak eylesin inşallah amin.
    Cevapla
  • Yüksekovalı Kürt 2 yıl önce Şikayet Et
    Devleti ve milleti için çalışan yararlı işler yapan herkese Allah razı olsun yolu açık olsun
    Cevapla
  • T.C 2 yıl önce Şikayet Et
    Selçuk Bayraktari ve ekibini tebrik ediyorum.Gercekten büyük başarı.Reise büyük destekleri var.
    Cevapla
  • ihvan 2 yıl önce Şikayet Et
    Reise büyük destekleri var ne demek gardaş reis destek olmasa Allah muhafaza aselsan mühendisleri gibi önleri kesilebilirdi. Her durumda muhalefet yapanlar bu şekilde dolaylı muhalefet yapmaları güzel zeka ürünü ama feraset olmazsa zeka hayra kullanılmaz önce feraset sahibi olmak lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle