Ülker, Yıldız Holding’den şirket satın aldı

Yıldız Holding'in dolaylı hakim ortağı olduğu Ülker Bisküvi, yarı mamul ürün tedarik ettiği holdingin bir diğer şirketi Önem Gıda’yı satın aldı.

Ülker, Yıldız Holding’den şirket satın aldı
Ülker, Yıldız Holding’den şirket satın aldı
GİRİŞ 28.08.2021 10:22 GÜNCELLEME 28.08.2021 10:22

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) görüşmelere başlandığı duyurulan satın alma işleminin tamamlanmasıyla, Ülker Bisküvi, ana kategorileri olan çikolata ve unlu mamullerde üst düzey sinerji sağlamak, şirketin sürdürülebilir ve kârlı büyümesini güçlendirmek amacıyla, ana müşterisi olduğu Önem Gıda’yı bünyesine katmış olacak.

İstanbul Topkapı’da çikolata hamuru, toz kakao, damla, pul ve kuvertür çikolata; Giresun’da fındık işleme ve fındık püresi; Ankara ve Karaman’da ise un üretimi gerçekleştiren Önem Gıda, Ülker’in girdi tedarikinin merkezinde yer alıyor.

“Sürdürülebilir ve kârlı büyüme için bir adım daha attık”

Önem Gıda’yı satın alma kararının, Ülker’in önümüzdeki dönem stratejik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Ülker CEO’su Mete Buyurgan, “Bu satın almayla birlikte, şirketler arası üst düzey sinerji oluşturup; Ülker olarak sürdürülebilir ve kârlı büyümemize ivme kazandıracak bir yapı oluşturmayı amaçlıyoruz. Önem Gıda’nın satın alınmasıyla beraber, çikolata ve unlu mamuller üretim sürecinin en önemli kısmının Ülker Bisküvi’ye entegre edilmesi, bu satın almayı stratejik anlamda çok değerli hale getiriyor” dedi.

Önem Gıda

Önem Gıda; çikolata hamuru, toz kakao, kakao yağı, kuvertür, damla ve pul çikolata, bisküvilik un, paket un, fındık ve fındık püresi üretiyor. Toplam 537 çalışanıyla İstanbul Topkapı’da çikolata hamuru, Giresun’da fındık işleme, Ankara ve Karaman’da ise un üretimi gerçekleştiren şirket, Yıldız Holding bünyesindeki şirketlerin kullandığı kakaolu ürünler, fındık ve un ürünlerinin tamamının üretimini yapıyor ve Ülker ürünlerinin de ana tedarikçisi konumunda bulunuyor. Çikolatalı ürünlerde Ev Dışı Tüketim sektöründe ve paket unda da piyasada önemli bir oyuncu olan Önem Gıda, kakao çekirdeğinin ve buğdayın işlenmesinden başlayarak, tüm süreçlere hakim. Önem Gıda hem tedarik yaptığı ülkelerde hem de ülkemizdeki üretim ve istihdamıyla ekonomik kalkınmaya da destek oluyor.