Türkiye'ye altın müjdesi! 10 ilde arıyor

Bin 890 ton tespit edilmiş altın rezervi bulunan Türkiye, bu yıl on şehirde daha altın sondajı gerçekleştirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bakanlık olarak işletme ruhsatı verdikleri 84 adet altın madeni olduğunu açıkladı.

Türkiye'ye altın müjdesi! 10 ilde arıyor
Türkiye'ye altın müjdesi! 10 ilde arıyor
GİRİŞ 28.08.2021 10:48 GÜNCELLEME 28.08.2021 10:48
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Altın arama faaliyetlerine hız kesmeden devam edildiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yeterli arama çalışmalarıyla doğruluğu kanıtlanmış ancak yapılacak detaylı arama faaliyetleri ile gelecekte ekonomiye kazandırılabilecek tahmini rezervimiz ise 4 bin 500 ton" dedi.

84 ADET RUHSAT

Dönmez, Türkiye'de mevcut durumda 84 adet altın içeren kompleks maden işletme ruhsatı bulunduğunu da belirterek, "Bu sahalardaki rezerv miktarları ruhsat sahipleri tarafından kompleks metal rezervi olarak bildirilmektedir. Bu nedenle bin 175 ton olan Türkiye'deki metal altın rezervine kompleks metal rezervler dahil edildiğinde toplam altın rezervlerimiz bin 890 ton olmaktadır" dedi.

Dönmez, 1 Temmuz itibariyle Türkiye'de 111 adet altın arama ruhsatı, 36 adet altın ve 84 adet altın içeren kompleks işletme ruhsatı bulunduğunu açıkladı.

10 ŞEHİRDE DAHA SONDAJ BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl maden arama çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çorum, Kırşehir ve Samsun’daki sahalarda çalışmaların yürütüldüğü bilgisini paylaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl ise Antalya, Artvin, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Manisa, Ordu ve Zonguldak’da altın arama sondajı yapıldığını dile getirdi.

YORUMLAR 46
  • ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    yarının altını tarım ve gıda devlet futbola yaptığı yatırımı tarıma yapması şart gelecek haber veriyor tarım ve gıda hollanda tarım ihracatı 94 milyar dolar tek başına avrupayı doyuruyor biz hala kamuda israfla futbol takımlarına para aktarmayla uğraşıyoruz
    Cevapla
  • ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletin futbola yatırımları milli servetin çarçur edilmesidir fert olarak karşıyım.
    Cevapla
  • selo 2 yıl önce Şikayet Et
    En çok alıntn elmas pırlanta Afrika'da ama hepsi aç
    Cevapla
  • Jack sparrow 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden acaba ?
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok dogru tespit dünyada en çok altın rafinerisi isviçrede dünyanın en zengin ülkesiden biri en çok işletilmiş rafine altını ihracat eden ülke!
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kayı boyunun yerleştiği ve yaşadığı topraklar boş değil bi araştırılmalı
    Cevapla
  • Oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Haçaturyan usta diyorsun yani...
    Cevapla
  • Tun 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben koca bir damar gördüm yaklaşık 4 cm ila 10cm arasında genişleyip daralan uzunluğu yaklaşık şerit halinde 3ila 8 metre incelip genişleyen bir damar bir seyahatimde ama söylemem bozulmasın
    Cevapla
  • Oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortalama genişlik 7 cm, Ortalama uzunluk 5,5 m=550 cm Derinlik verilmemiş, yüzeysel alalım 1m=100cm 6,93 ton altın eder. Yani 3,388,770,000 TL. 1 metre kazıp alamadın mı?
    Cevapla
  • fatsalı 2 yıl önce Şikayet Et
    ucuza çıkarmak için kimi madenciler siyanürle altın çıkarıyor ordu fatsa,da tüm uyarılara rağmen siyanür havuzları kuruldu fatsa,da yaşanan geçenki selde havuzların aşşağı bakan toprak yüzlerinde heyelanlar oldu sık sık selin olduğu karadeniz bölgesinde bu yöntemle altın çıkarmak cinayettir bir avuç altın için doğayı insanları harcamayalım
    Cevapla
  • Kafkas kartalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet altın siyanürle çıkarılır ama %5 lik siyanürdür.Bu siyanürün %95 sanayide %5 i altın eldesinde kullanılır.Kimse sanayiyi görmez ama altın akıllara kazınmıştır. Oysa ne sanayiden vaz geçilir nede altın üretiminden. Altın üretiminde kullanılan siyanür 40-50 günlük devri daimle etkisini yitiri ama sanayideki doğaya karışıyor.Asıl buna çözüm lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle