Kılıçdaroğlu yine fena patladı! Bir yalanı daha çürütüldü

MB rezervine ilişkin "128 milyar dolar" yalanını ortaya atan Kılıçdaroğlu bir sonuç alamayınca şimdi de “IMF’den para almışız, getirmişiz koymuşuz" şeklinde yine yalan ve iftiradan ibaret açıklamalarda bulunarak gündem oluşturmaya çalıştı.

Kılıçdaroğlu yine fena patladı! Bir yalanı daha çürütüldü
Kılıçdaroğlu yine fena patladı! Bir yalanı daha çürütüldü
GİRİŞ 27.08.2021 06:30 GÜNCELLEME 27.08.2021 14:57
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Rezerv 109 milyar dolar” açıklamasına karşın Kılıçdaroğlu’nun “IMF’den para almışız, getirmişiz koymuşuz. Gerçekte Merkez Bankası’nın döviz rezervi -53 milyar 200 milyon dolar” şeklinde dile getirdiği iddiaları da Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarınca çürütüldü.

Merkez Bankası rezervinin -53 milyar dolar olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalanı ayağına dolandı.

Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda “Merkez Bankası’nın rezervi 109 milyar dolar oldu. Yakında 115 milyar dolar olacak dedi devleti yöneten kişi. Soru şu, IMF’yi söyleyemiyor. 115 milyar dolar olacak diyor. Bu kimin parası? Türkiye Cumhuriyeti’nin parası mı? Çin’in, Katar’ın Güney Kore’nin parası, borç almışız. IMF’den para almışız, getirmişiz Merkez Bankası’na koymuşuz. Başkasından almışız kendi kasamıza koymuşuz ama bu para bizim paramız değil. Gerçekte Merkez Bankası’nın döviz rezervi -53 milyar 200 milyon dolar” ifadelerini kullandı.

IMF İLE ANLAŞMA YAPILMADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kısa sürede Kılıçdaroğlu’nu yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Uluslararası Para Fonu’nun ‘Özel Çekme Hakkı’ ödemelerinin üye 190 ülkeye kota payları oranında yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Türkiye’ye, IMF’deki kota payına karşılık gelmek üzere 6,3 milyar dolar tahsis edilmiştir. IMF ile bu konuda bir anlaşma imzalanmamış ya da program ilişkisine girilmemiştir. Bu imkan, tüm üye ülkelerin kullanımına açılmış bir kaynaktır” denildi.

ÜYE ÜLKELERE DESTEK

Hazine Bakanlığı açıklamasında IMF’nin 23 Ağustos 2021’de Kovid-19 salgını nedeniyle üye ülkeleri desteklemek amacıyla toplam 650 milyar dolarlık SDR tahsisatı, başka bir ifadeyle koşulsuz rezerv desteği sağladığı kaydedildi.

TEK PROJESİ ELEŞTİRMEK

Her dönem Türkiye’nin dev projelerine karşı çıkan Kılıçdaroğlu, dün bir programda yaptığı konuşma ile sadece hükumeti eleştirmek için muhalefet ettiğini ortaya koydu. Kütahya’daki havalimanını yolcu azlığı nedeni ile eleştiren CHP ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çorum’a havaalanı yapılmaması nedeniyle hükumeti suçladı. Olası iktidarlarında yol, köprü, havaalanı projelerini durdurup paralarını ödemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu bu kez de “İstanbul’a kanal mı yapalım Çoruma havaalanı mı yapalım?” sorusunu yöneltti.

128 MİLYAR DOLAR ALGISI ÇÖKTÜ

CHP, daha önce Merkez Bankası kasasının boşaldığını, 128 milyar doların kaybolduğunu iddia etmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 128 milyar dolar tutarındaki rezervin akıbetine ilişkin iddialara verdiği cevapta döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017’de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını belirtmişti.

Kavcıoğlu, “Söz konusu döviz işlemleri, işlem platformları üzerinden o günkü piyasa koşulları ve fiyatları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Herhangi bir kesime, banka veya firmaya ayrıcalıklı döviz işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu değildir. Anılan platformlarda piyasa dinamiklerinden bağımsız, piyasa dışı fiyatlardan belirli taraflar seçilerek işlem yapılması mümkün değildir. Kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 158
  • suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Önemli değil ırıldak yalana bu vız gelir. Yüz ve ar olmayınca.
    Cevapla
  • hanımağa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama oy veren biri değilim, ama bu adamla uğraşacağınıza, gıda zamlarını dile getirin, elektrik ve doğalgaz zamlarını dile getirin, artan işsizliği dile getirin, yüksek faiz ve dövizi dile getirin. Yani etkisiz bir adamla uğraşa uğraşa emin olun insanlar sizin sayenizde bu adama sempati duymaya başladı. Adam adı üstünde muhalefet, sanki iktidarın söylediği hepsi doğrumu, Temmuzda ekonomi öyle bir şahlanacak ki dediler zam yağmuru ile sarsıldık, millet artık yemiyor, adam gibi bir tarafsız ve objektif gerçekleri yazmanızı istiyor.uz Aynı şeyler muhalif medya içinde de geçerli, ama en fazla siz yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • muhlis 2 yıl önce Şikayet Et
    İkinci çeğrekte %20 nin üzerinde büyüdüğümüz yalanmi?Yalansa jp morgın veModys neden kalkınma rakamlarını yukarı yönlü revize etmek zorunda kaldı? Evet anladım niyetiniz üzüm yemek değil,bağcıyı dövmek.Türkiyenin batması sizi kuyudan çıkarmaz.
    Cevapla
  • gogo 2 yıl önce Şikayet Et
    elinde internet var yaz 2000 yılı enflasyon,zamlar felan ,oku...şu halimize şükredersin yazanları görünce...iktidara oy vermiyorsun belli de bu adama oy vermediğin konusunda doğrumu söylüyorsun şüpheli...eğer millet cidden sempati duymaya başladıysa zaten geçmiş olsun...gençlerimiz tarihini bilmiyor diye eleştirirken insanımız bırak osmanlı dönemini 20 yıl öncesini araştırıp öğrenmiyorki
    Cevapla
  • kürt. 2 yıl önce Şikayet Et
    vah vah vahhh
    Cevapla
  • Köyün delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Atalarımız ne güzel söylemiş Merd-i kıptî şecaat arzederken sirkatin söyler diye bu adam daha önce altı defa Biz bu ülkeye namussuz siyaseti getireceğiz dememiş miydi
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne bilsin zavallı. Hala kendini SSK nin batik oldugu gunlerde zannediyor. Vah vah vah.
    Cevapla
  • gerçek 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam %25 oy alıyor bu ülkede. %25 atadan deden chpliyiz diye ezbere oy veriyor bu adama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle