'Bunu hak ediyor' diyerek çağrıda bulundular: Türkiye'yi listeden çıkarın

İngiltere, Türkiye'ye yönelik seyahat yasağını yeniden değerlendirmeye alırken, İngiliz medyasından Türkiye'ye destek geldi. İngiliz vatandaşlarının çoğu, Türkiye'de kendi ülkesinde olduğundan daha güvenli hissediyor" açıklaması geldi.

'Bunu hak ediyor' diyerek çağrıda bulundular: Türkiye'yi listeden çıkarın
'Bunu hak ediyor' diyerek çağrıda bulundular: Türkiye'yi listeden çıkarın
GİRİŞ 26.08.2021 11:23 GÜNCELLEME 26.08.2021 11:23
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Daily Mail gazetesi, Türkiye'ye tatile gidip gelenlerin 11 gece karantinaya girdiğini ve otellere ortalama 2 bin 285 sterlin (26 bin 300 TL) ödemek zorunda kaldığını hatırlatarak, oysa Türkiye'den gelenlerde Kovid testi pozitif çıkanların yüzde 3'ten yüzde 1,7'ye düştüğüne işaret etti. Gazete, bu oranın 'kehribar liste'deki İspanya ile aynı olduğunu vurguladı.

'Turizmin başkenti' Antalya'da otellerin doluluk oranı şaşırttı"Turizmin başkenti" Antalya'da otellerin doluluk oranı şaşırttı

KEHRİBARI HAK EDİYOR

Independent gazetesi de, Türkiye'de 7 günlük vaka sayısının 100 binde 232, İngiltere'de 464 olduğunu hatırlatarak, Türkiye'de yetişkinlerin yarıdan fazlasının tam aşılandığına, AB'nin de Türkiye'de verilen aşı sertifikalarını kabul ettiğine işaret edildi. Haberde ülkenin ünlü seyahat danışmanlarından Paul Charles'ın, "Türkiye, kehribar listede olmayı çok hak ediyor. İngiliz vatandaşlarının çoğu, Türkiye'de kendi ülkesinde olduğundan daha güvenli hissediyor" sözlerine yer verildi.

'ÇIKARILMASI YÜKSEK BİR İHTİMAL'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere'nin kırmızı liste kararına tepki gösterdi:

"Verileri onların sistemine girmediğimiz için kırmızı listeye alanlar pek çok ülkede bunu uygulamıyor. Bize gelen bilgilere göre kırmızı listeden çıkma ihtimalimizin yüksek."

Güvenli turizm sertifikalı otellere yoğun ilgi: Yüzde 95 dolduGüvenli turizm sertifikalı otellere yoğun ilgi: Yüzde 95 doldu

AİLEMİN HER FERDİ AŞISINI YAPTIRDI

Bakan Koca, "Kendisi ve ailesinin aşı olmadığı" iddialarını "Türkiye'de ilk aşıyı ben oldum. Ailemin her ferdi de aşısını yaptırdı" açıklamasıyla yalanladı.

TURİST SAYISINDA İKİ YILIN REKORU

Türkiye’ye gelen turist sayısı temmuz ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 367 oranında artarak, 4 milyon 360 bin 952 olarak gerçekleşti. Türkiye en son Ekim 2019’da 4 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlamıştı.

Tatil tercihlerinde sıralama değişti!Tatil tercihlerinde sıralama değişti!

İLK 3 SIRADA ALMANYA, RUSYA VE UKRAYNA VAR

Temmuzda en çok giriş yapılan sınır kapısı Ankara oldu. İkinci sırada İstanbul, üçüncü sırada Edirne, dördüncü sırada Muğla ve beşinci sırada İzmir yer aldı. Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülke 807 bin 753 kişi ile Rusya olurken ikinci sırada 744 bin 372 turist ile Almanya, üçüncü sırada ise 344 bin 999 turist ile Ukrayna yer aldı. 2021 yılı Ocak - Temmuz dönemini kapsayan ilk 7 ayda Türkiye’ye gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85.4 artarak 10 milyon 88 bin 603 olarak gerçekleşti.

YORUMLAR 12
  • Mehmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Sezon bitti, ingilizlere çalışan oteller işletmeler o kadar zorluk çekti şimdi mi akıllarına geliyor!!
    Cevapla
  • Yakup 2 yıl önce Şikayet Et
    Orada aldıkları 1 aylık emekli maaşıyla burada 4 ay tatil yapıyorlar... 3 aylık para da cepte kalıyor...istemezler mi...
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    sezon bitti ya konuşurlar.
    Cevapla
  • Vatan sevdalısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır, başlarına taş düştü galiba, şeytanın yer yüzündeki temsilcisi, insanlığın yüz karası, dünyadaki yaşanan bütün fitne fesat, hainlik, ikiyüzlü bir siyaset uygulayan, kanı bozuk, müslüman kanı akıtmaktan başka düşüncesi olmayan KAN EMİCİ İNGİLİZ VAMPİRLERİ Türkiye hakkında olumlu düşünmeye başladılar. Kesinlikle inanmayalım, yüzümüze gülüp sırtımızdan vurmanın hesabını yapıyorladır.
    Cevapla
  • gercekten 2 yıl önce Şikayet Et
    cok ta merakliydik aman gelmeyin istemez gelirseniz virus getirirsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle