Bankadan kredi çekecekler dikkat! Takip edilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, yaptığı bir sunumda bankaların bireysel ve kurumsal müşterilere verdiği kredilerde düzenleme öngördüklerini belirterek gerekçelerini sıraladı.

Bankadan kredi çekecekler dikkat! Takip edilecek
Bankadan kredi çekecekler dikkat! Takip edilecek
GİRİŞ 26.08.2021 10:51 GÜNCELLEME 26.08.2021 10:51
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye sanayisi; ihracatı, turizmi ve gibi diğer makroekonomik verileriyle koronaviürüs salgınının dünyadaki tüm ekonomilere olumsuz yansımasından pozitif ayrıştı.

DÜŞÜK FAİZLİ İHTİYAÇ KREDİLERİNİN KULLANIM ŞEKLİ TAKİP EDİLECEK

Bu süreçte sektörlerin canlanması için verilen düşük faizli kredileri kullananlar, geri dönüşlerde sıkıntı yaşamadı. Ancak piyasayı ve çeşitli sektörleri canlandırmak için verilen bu düşük faizli kredilerin kullananların edindikleri nakdi, döviz ve türevi yatırımlara kullanarak kazanç sağlamak eğilimi göze çarptı. Bu eğilimin enflasyon ve cari açık üzerinde olumsuz etkisi olduğu gözlendi.

BİREYSEL KREDİLER SINIRLANDIRILACAK

Bu nedenle bireysel kredilerin sınırlandırılmasını da kapsayan belirli kriterlerin getirilmesi planlanıyor.

Kurumsal kredilerde ise aynı eğilim saptanmamakla birlikte, onlar için de bankalardan alınan nakidin kulanım alanlarının sorgulanacağı bir formül aranacak.

"BİREYSEL KREDİLERDE CİDDİ ARTIŞ VAR"

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, konu ile ilgili sunumunda “Türkiye’de şu anda bireysel kredilerde ciddi bir artış var. Kurumsal kredilerde ise problem yok. Ödemelerinde sıkıntı söz konusu değil.

BANKALARLA GÖRÜŞÜLÜYOR

Bireysel kredilerin sınırlandırılması için bankalarla görüşmelerimiz var.

BAZI TEDBİRLER ALINDI

Bu konuda bazı tedbirler aldık ama yeni tedbirler de gündeme gelecek.

BİREYSEL KREDİLER TAKİPTE

Bankalardan, bireysel kredilerin özenle takip edilmesini istedik. Ayrıca kurumsal olarak alınan kredilerin, yani bir yatırım projesi için alınan teşvik kredilerinin, gerçekte bu proje için kullanıp kullanılmadığı konusunda yeni bir prosedür oluşturacağız. Takibi yapılacak.

YENİ KREDİ VERİRKEN GERÇEKTEN YATIRIM İÇİN KULLANILIP KULANILMAYACAĞI İNCELENECEK

Yeni kredi verilirken gerçek anlamda yatırım için kullanılıp kullanılmadığı dikkate alınacak. Alınan krediye konu olan yatırımın gerçekleşme durumuna bakılacak.” şeklinde konuştu.

Alınacak kararlarda, yatırım için çekilen kredileri dövize çevirenlerin önüne geçilmesi amaçlanacak.

YORUMLAR 17
  • Kocaeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanane kardeşim bireysel kredi adı üstünde ben kredimi bankaya tıkır tıkır ödüyormuyum ödüyorum istediğim yere kullanırım döviz alırım altın alırım tatile giderim araba alırım bu devleti ilgilendirmez benim çektiğim krediyi nereye kullandığımı takip edeceğinize vergi borcunu sildiklerinize sorun bukadar kazanıp vergini niye ödemiyorsun diye
    Cevapla
  • Eskr. 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm zamanlarda kredi alınır döviz altın alınır sonra kriz çıkartılır döviz altın fırlar döviz altın satılır zengin dahada zengin edili bu trafik sürekli tekrar eder fakir daha fakir zengin daha zengin yapılır sağcı solcu mütedeyyin hükümetler farketmez muz cumhuriyetinin aç gözlüklerin sürekli yaptığı budur çünkü pasta küçük aç gözlü sürekli büyüktür.es
    Cevapla
  • cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş faizin düşüğü de haram yükseği de haram... biz bu illetten kurtulmadıkça ihya olamayız... hem vatandaş olarak hem millet hem de devlet olarak...
    Cevapla
  • vurucu 2 yıl önce Şikayet Et
    ço yerinde bir karar detaylandırın kim ne için çekiyorsa o iş için kullanıılsın
    Cevapla
  • İktidar 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayağına sıkıyor farkında değil neden diceksiniz. 2010 da kredi kartı nakit çekimine sınırlama getirdiler millet patladı. Ordan alıp diğer kartı ödüyodu millet. Zaten gelir olsa bu işe başvurmaz. Bunu ancak devlet bankaları çözüm bulabilir düşük faizle borcu kapatıp. O borç kapanmadan ne kredi nede kredi kartı vermeyerek buna çözüm olabilir. En azından 3 4 yıl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle