Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 2024'e kadar bakıma giriyor! 508 milyonluk ihale

İstanbul'un boğaz trafiğinin önemli noktalarından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün askı halatları değişiyor. 900 gün sürmesi beklenen çalışma 2024'e dek sürecek.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 2024'e kadar bakıma giriyor! 508 milyonluk ihale
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 2024'e kadar bakıma giriyor! 508 milyonluk ihale
GİRİŞ 25.08.2021 23:09 GÜNCELLEME 25.08.2021 23:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

2013'te ciddi hasar gören ve ağır bakım geçiren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün tüm askı halatları değişecek. İhalesi 508.3 milyon liraya Makyol ve Japon IHI'ya verildi. 900 gün sürecek inşaat resmen başladı. İstanbullulara henüz hiçbir resmi açıklama yapılmadı. 

Avrupa’yı Asya’ya bağlayan İstanbul Boğazı’ndaki üç köprüden biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü büyük bakıma alınıyor. Köprünün güvertesini tutan asma kabloları değişecek. Ayrıca köprünün döşenen malzemelerinin bakımları, asfalt, teknik alanların yenilenmesi, trabzan ve korkulukların onarımı da proje kapsamında yapılacak.

Bu çerçevede hazırlanan FSM Köprüsü Askı Halatlarının Değiştirilmesi Boğaz Köprülerinin Eksik Kalan İşlerinin tamamlanması Yapım İşi” başlıklı ihale 6 Temmuz’da yapıldı.

Sözcü'nün haberine göre davet usulüyle yapılan ihale de yaklaşık maliyet 552 milyon 574 bin lira olarak belirlendi. İhale 508 milyon 312 bin liraya Japon IHI Infrastructure ile Makyol İş Ortaklığı’na verildi.

6 Ağustos günü imzalanan sözleşmeye göre projenin süresi dört gün önce başladı. 900 gün sürecek iş 7 Şubat 2024’te tamamlanacak.

Japon firma, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, FSM Köprüsünün Japon resmi kalkınma yardımı (ODA) kredisi ile tamamlandığı ve 33’üncü yılına girdiği hatırlatıldı.

Askıların tamamı değişecek

Açıklamada şöyle denildi:

“2013 yılında gerçekleştirilen, “Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Büyük Onarım ve Yapısal Güçlendirilmesi İnşaat İşleri” sırasında FSM’de hasarlı askı kablolarının tespit edildi ve ciddi hasar gören kabloların bir kısmı acil olarak değiştirildi. Bu tespitin ardından köprünün tüm askı kablolarının genel denetimi yapıldı. Sonuç olarak Karayolları Genel Müdürlüğü köprünün tüm askı kabloları için askı kablo değişiminin gerekli olduğunu anladı ve projeyi gerçekleştirmeye karar verdi.”

İstanbullular ne kadar etkilenecek?

Sözleşmeye göre resmen başlayan inşaatla ilgili henüz Karayolları Genel Müdürlüğü veya başka bir makamdan resmi açıklama yapılmadı. Yaklaşık 3 yıl sürecek inşaatın İstanbulluların hayatına ne kadar etki edeceği merak ediliyor.

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ 

Açılış: 3 Temmuz 1988
Tür: Asma Köprü
Uzunluk: 1510 metre
Genişlik: 39.4 metre

YORUMLAR 12
  • İsa 2 yıl önce Şikayet Et
    Köprü kapatılırsa köprüye karşı çıkanlar köprüyü açın diye mi eylem yapacak acaba?
    Cevapla
  • Yusufelili 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim millet bu işi de tabi ki devletten iyi biliyor ülkede 80 milyon profesör var
    Cevapla
  • Torun 2 yıl önce Şikayet Et
    Borçlan bakalım nasıl ödeneceğini soran merak eden yok nasılsa ?
    Cevapla
  • Ersan 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet bu köprülere hayır diyordu köprü kapansın görsünler bakalım trafik nasıl oluyor
    Cevapla
  • BABACIĞIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Diğer köprülere müşteri çıkarmış boş kafalı herif o köprülerden geçme sen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle