Dost ülkeden çağrı: Bu fırsatlardan Türklerin de yararlanmasını istiyoruz

Sudan Hayvancılık Bakanı Hafız İbrahim Abdunnebi, "Sudan'a hayvancılık alanında yatırım yapan Türk firmaların sayısının karşılıklı ilişkilerimizde olduğu gibi artmasını istiyoruz" dedi.

Dost ülkeden çağrı: Bu fırsatlardan Türklerin de yararlanmasını istiyoruz
Dost ülkeden çağrı: Bu fırsatlardan Türklerin de yararlanmasını istiyoruz
GİRİŞ 25.08.2021 14:52 GÜNCELLEME 25.08.2021 14:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sudan Hayvancılık Bakanı Hafız İbrahim Abdunnebi ve beraberindeki heyet, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç'u ziyaret etti.

Sudan Hayvancılık Bakanı Hafız İbrahim Abdunnebi, ziyaretteki konuşmasında, Türkiye ile Sudan arasındaki siyasi ilişkilerin en üst seviyede bulunduğunu belirterek, bu ilişkilerin yatırım olarak da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkelerinde çok avantajlı yatırım teşvik programı uygulandığına dikkati çeken Abdunnebi, şunları kaydetti:

"Bu fırsatlardan Türk firmalarının da yararlanmasını istiyoruz. Şu an ülkemizde hayvancılık sektöründe tesisleri olan Türk firmalar var. Sudan'a hayvancılık alanında yatırım yapan Türk firmaların sayısının karşılıklı ilişkilerimizde olduğu gibi artmasını istiyoruz. Sudan'da küçükbaş, büyükbaş hayvancılık ve balıkçılık sektöründe yatırımlar yapılabilir."

Abdunnebi, Sudan'da özellikle et işleme tesislerine ihtiyaç olduğunun altını çizerek, bu çerçevede tecrübelerin karşılıklı olarak aktarılmasının önemini dile getirdi.

Sudan'da 1 milyon dönüm arazinin Türkiye tarafından işleneceğini bildiren Abdunnebi, "Bildiğiniz gibi tarım ve hayvancılık iç içe sektörler. Bu anlamda bu arazide hayvancılığa yönelik ürünler de yetiştirilebilir. Bu hem Türk firmaları hem de bizim açımızdan kolaylık sağlayacaktır." diye konuştu.

"SUDAN HAYVANCILIK YATIRIMLARI ALANINDA BAKİR BİR ÜLKE"

TÜKETBİR Başkanı Bülent Tunç da Türkiye'nin, dünyanın her yerinde yatırımlar yapan ve tarım sektöründe öncü ülkelerden olduğunu söyledi.

Türkiye'de hayvan sayısının sürekli arttığına işaret eden Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Sudan, hayvancılık yatırımları alanında bakir bir ülke. Önemli olan ilişkilerimizin şimdi olduğu gibi ilerlemesi. Biz her zaman Sudan'da ortak projeler ve şahsi yatırımlar yapma noktasında hazırız. Sudan, hem arazi hem de yeni hükümetin yaklaşımları noktasında bizim için çok değerli. Biz orada da üreticilerimizi bilgilendirmek ve destek olmak adına elimizden geleni yaparız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Delinin biri 2 yıl önce Şikayet Et
    sudan dost ve kardeş bir ülke ama protokol hiç hoş değil karşılıklı olsa idare eder ama sonuçta adam bakan bizimkiler ayıp etmiş oturma şekli bakanı küçümsüyor bize yakışmaz böyle şeyler
    Cevapla