Mosud Mannan: Tüm alımları Türkiye'den yapmak istiyoruz

Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, savunma sanayi alanındaki alımların tamamını Türkiye’den yapmak istediklerini belirterek, iki ülke arasında görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Mosud Mannan: Tüm alımları Türkiye'den yapmak istiyoruz
Mosud Mannan: Tüm alımları Türkiye'den yapmak istiyoruz
GİRİŞ 25.08.2021 11:55 GÜNCELLEME 25.08.2021 12:50
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye’ye atanan yeni Büyükelçisi Mosud Mannan, İstanbul Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ömeroğlu’nu ziyaret etti.

"TİCARET HACMİNİ 5 MİLYAR DOLARA ÇIKARMALIYIZ"

Ziyarette iki ülke arasında ticaret hacmini artırmak adına neler yapılabileceğini konuştuklarını anlatan Ömeroğlu, “Ülkemiz ile Bangladeş arasında yaklaşık 1 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Bu rakamın önemli bir kısmı ise tekstil makineleri, gıda ve ambalaj tarafında yapılan dış satımdan geliyor. Ülkenin nüfusu ise 160 milyonu geçmiş durumda ve bu hacmin önemli bir kısmı ise gençlerden oluşuyor. Bölgedeki ticaret hacmini en az 5 milyar dolara çıkarmamız gerekiyor.” dedi.

Bangladeş’teki yatırımların artmasına bağlı olarak Hindistan ve Myanmar ile yapılan ticaretin de artacağını kaydeden Ömeroğlu, ülkenin Güney Asya’da stratejik bir konumda yer aldığına vurgu yaptı.

"SAVUNMA SANAYİ ALIMLARINI TÜRKİYE'DEN YAPMAK İSTİYORUZ"

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, savunma sanayi alanındaki alımların tamamını Türkiye’den yapmak istediklerini dile getiren Mosud Mannan, bu alanda Türkiye’deki sanayicilere özel bir sanayi bölgesi kuracaklarını söyledi. Mannan, iki ülke arasında ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmak istediklerinin altını çizerek, “Tercihli tarife sitemine geçmeyi planlıyoruz. Bu konuda iki ülke bakanlıkları arasında görüşmeler sürüyor. Kısa ve orta vadede bu hedefin yakalayacağız.” ifadelerini kullandı.

ARAKANLILAR İÇİN TÜRKİYE'NİN VERDİĞİ DESTEĞE MİNNETTARIZ

Mannan daha önce yaptığı açıklamada ise, "Bangladeş ordusu, Türkiye'den askeri teçhizat satın almak için önemli miktarda bir sözleşmeye imza attı. Ayrıca Bangladeş, Türkiye'nin Bangladeş'te sıkışıp kalan Arakanlılar için sağladığı malzeme ve mali destekler için son derece minnettardır. Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ve Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemdeki yerlerinden edilmiş Arakanlılar için çok ihtiyaç duyulan yardım ve altyapıyı sağladı" ifadelerini kullanmıştı.

KAPLAN FÜZESİ KULLANIYORLAR

Nisan ayında Roketsan, Bangladeş ordusuna yönelik olarak TRG-300 KAPLAN Çok Namlulu Satıhtan Satha Füze Sistemi teslimatı gerçekleştirmişti.

TRG-300 KAPLAN FÜZESİ

TRG-300 KAPLAN Füzesi, Roketsan tarafından TR-300 KASIRGA Topçu Roketi'nden elde edilen tecrübeler ile geliştirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak ve Suriye'ye yönelik icra edilen sınır ötesi harekatlarda aktif olarak kullanılan KAPLAN Füzesi, askeri literatürde 'Combat Proven' olarak tabir edilen muharebe sahasında kanıtlanmış olması özelliğiyle güvenilir bir sistem olarak öne çıkmaktadır.

Azami 120 kilometre menzili bulunan TRG-300 KAPLAN Füzesi, düşük dairesel sapma (CEP) değeri ile kara hedefleri üzerinde güçlü etki oluşturma kabiliyetine sahiptir. Ayrıca KAPLAN Füzesi, elektronik harp faaliyetlerine karşı da dirençli yapıya getirilmiştir.

Daha önce Azerbaycan Ordusu tarafından da tercih edilen KAPLAN Füzesi, ihracat performansı ile dikkat çekiyor.

KAYNAK: DÜNYA/BARIŞ SEDEF
YORUMLAR 71
  • selahaddin eyyubi 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyi okuyun CHPiktidara gelince savunma sanayi tek tek engellenecek ... ve ayni yalan haberlerle milleti kandiracaklar ... Bu sefer TR ye öyle bir yumruk vuralim diyecekler ki bir daha ayaga kalkamasin
    Cevapla
  • salim 2 yıl önce Şikayet Et
    İftiraları hazır zaten,hepsine yolsuzluk,israf ve çeşitli suçlamalarla kapatacaklar. Bir de üstüne temel atmama töreniyle dalga geçecekler. Hatta faili meçhuller başladığına ( ki bunların olmazsa olmazıdır,. dikkat edin bütün faili meçhuller CHP iktidarı döneminde olmuştur.) "bunları Müslümanlar yapıyor" diyecekler. Allah bunların şerrinden korusun milletimizi.
    Cevapla
  • Bir Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Bangaldeş'in Türk silahlarına ilgisinin ardında Pakistan'a karşı silahlarımızı incelemek isteyen Hindistan olabilir. Hindistan Bangaldeş'in arkasındaki gölge devlettir.
    Cevapla
  • Recepali 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisimizinde dediği gibi hamdolsun rabbime bu günleri geldik bu günleri gördük. Artık savunma sanayi için ithal eden degil ihraç eden ülke durumuna geldik
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Alacaksınız da hangi parayla !
    Cevapla
  • doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    Bangledeşin maliyesinden de haberiniz var galiba
    Cevapla
  • Alis 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp alkol fabrikasına dönüştürür ile reis seçimi kazanmalı yoksa eski turkie olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle