Fahiş zamlar isyan ettiriyor! Ev sahipleri o kurala uymuyor

Son dönemde kiracılar fahiş kira fiyatlarından dert yakınıyor oldu. Birçok ev sahibi TÜFE kuralına uymayarak daha fazla yap yapmak isterken, bazı ev sahipleri de mevcut kiracısını çıkarıp daha yüksek fiyattan evini kiraya vermeyi istiyor.

Fahiş zamlar isyan ettiriyor! Ev sahipleri o kurala uymuyor
Fahiş zamlar isyan ettiriyor! Ev sahipleri o kurala uymuyor
GİRİŞ 24.08.2021 10:12 GÜNCELLEME 24.08.2021 10:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son dönemde İstanbul'da artan yeni ev ihtiyacı sonrası kiralık dairelere fahiş zamlar yapılmaya başlandı. Bunun yanı sıra birçok ev sahibi de mevcut kiracılarını çıkararak dairelerini daha fazla fiyata kiraya vermek için çeşitli bahaneler uydurmaya başladı. 

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, bazı ilçelerdeki yüksek kira artışlarını sıraladı.  Nizameddin Aşa, "Anadolu Yakası'nda Kadıköy, Bostancı, Göztepe gibi semtlerde yüzde 50-60'lara varan, hatta daha fazla artış var. " dedi. Nizameddin Aşa, "1-2 sene önce 3 bin TL'ye bulduğunuz evi şu anda 4-5 bin TL'den aşağı bulamıyorsunuz. Avrupa Yakası'nda da bu hikaye Avcılar'da başladı." diye konuştu. Nizameddin Aşa, "Merkez ilçeler bu artıştan o bölgelerdeki kadar etkilenmedi ama Avcılar'da 1000 TL'lik ev, 2 bin 500 TL'ye çıktı, Suadiye'de, Bostancı'da kiralar 4-5 bin TL'ye çıktı" ifadelerini kullandı.

"EV SAHİPLERİ TÜFE KURALINA UYMUYOR"

Konuyla ilgili çok sayıda mesaj aldıklarını belirten Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük ise, "Kira artışlarındaki yüksekliğe ilişkin çok sayıda şikayet alıyoruz. Kiralarda fahiş fiyat artışı var. Ev sahipleri TÜFE kuralına uymuyor, daha da arttırmak istiyor ve çeşitli bahanelerle mevcut kiracıyı çıkarıp daha yüksek kirayla evlerini kiraya vermek istiyor" sözlerini kullandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • tual 2 yıl önce Şikayet Et
    yangın sel deprem gibi afetlerden beslenen vicdansız ev sahipleri var bunu gördük kiracı eve tadilat yaptırayım kiradan düşelim diyor aç gözlü evsahipleri kabul etmiyor külüstür evlerini kıymetlendiriyorlar enflasyon pandemi bahanesiyle istedikleri gibi zam yapıyorlar kanun hukuk kural yasa tanıyan yok bunlarda evsahibi terörü Türk halkı fakirleşti ve göçmenler ev sahibi oldu türk vatandaşı kiracı oldu bu taa merhum turgut özal zamanından buyana böyle toki var ama tokinin taksitlerini bile ödeyemiyecek kadar fakir türk halkı emeklilerimiz bankalara borçlandı evlat ana babanın eline bakıyor ana baba evladın eline bakar olduk
    Cevapla