Yerli açık konsept dikey rüzgâr tüneli üretildi

Türkiye'nin başlattığı yerli ve Milli teknoloji hamlesine bu gün bir yenisi daha eklendi. Stop Grup tarafından 'Açık Konsept Dikey Rüzgâr Tüneli' projesi hayata geçirildi.

GİRİŞ 23.08.2021 17:35 GÜNCELLEME 23.08.2021 18:04

Stop Grup Güvenlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahin’in bir yıl önce başlattığı "Açık Konsept Dikey Rüzgâr Tüneli" sistemi test uçuşları başarıyla gerçekleştirildi ve ürünün CE Belgesi alındı.

Türkiye'nin bu alandaki dışa bağımlılığını azaltacak, milli sermayeye katkıda bulunacak sistem, askeri ve sivil havacılıkta paraşüt eğitimlerinde kullanılması planlanıyor. Ayrıca eğlence sektöründe ve üniversitelerin havacılık bölümlerinde kullanılabilecek.

Paraşüt eğitimlerinin başlangıç seviyesi tüm dünyada bu sistemle yapılırken Dünya havacılığının kabul ettiği sistem artık ülkemizde de üretilebilir duruma geldi. Türk mühendisine imkân verildiğinde neler başarabileceğinin kanıtı olan "Açık Konsept Dikey Rüzgâr Tüneli" artık ülkemizde milli ve yerli olanaklarla hayata geçen bir proje olarak dikkat çekiyor. Elektrik, mekanik ve elektronik sistemlerin tamamı yerli imkânlarla imal edilirken, eğitim ve eğlence sektöründen gelecek  talepler için seri üretim planlaması da yapıldı.