Bayilerin aksesuar oyunu zarara uğratıyor! Fırsatçılar bayilerde eklendi

Bayilerin aksesuar oyunuyla liste fiyatından daha pahalıya sattığı sıfır otomobiller vatandaşları zarara uğratıyor. Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “1500 sıfır kilometre aracın 100’ünde boyalı parça tespit ettik. 30-40 bin lira zarar edebilirsiniz” uyarısı yaptı.

Bayilerin aksesuar oyunu zarara uğratıyor! Fırsatçılar bayilerde eklendi
Bayilerin aksesuar oyunu zarara uğratıyor! Fırsatçılar bayilerde eklendi
GİRİŞ 23.08.2021 09:53 GÜNCELLEME 23.08.2021 09:53
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde ÖTV matrahında yapılan düzenlemelerle birlikte belirli sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarında 50 bin liraya kadar düşüş yaşandı. Diğer yandan yıl başından bu yana Pilot Garage’ı ziyaret eden 1500 sıfır kilometre araçtan 100’ünde boyalı parça tespit edilmesi, tüketicilerin sıfır kilometre araç satın alırken de dikkatli olması gerektiğini gözler önüne serdi. Konuya dair Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, otomobil satın alacaklara tavsiyelerde bulundu.

MÜŞTERİYE ‘DİKKATLİ OLUN’ ÇAĞRISI

Artan talep, tedarik zinciri problemleri ve çip krizi sebebiyle sıfır kilometre araç pazarında da birçok problemle karşılaşıldığını dile getiren Emre “Birkaç sene önce gönül rahatlığıyla satın alınan sıfır kilometre araçlarda, artık ticari kaygılar üst düzeye çıktığı için hiç olmadığı kadar problemlerle karşılaşmaya başladık. Stoklanan sıfır araçlar çekiciden düşebiliyor, nakliyesinde park kazaları yaşanabiliyor, dolu yağışına maruz kalabiliyor. Ekstra aksesuar adı altında satılan seramik kaplama, cam filmi, tampon eki gibi işlemler amatör tekniklerle yapılıyorsa araç tekrar boyanmak zorunda kalabiliyor. Dahası donanımsız araçların albenisi artırmak için yan sanayi deri döşeme yapılırken 4 kapının sökülüp tekrar takıldığı araçlara şahit olduk. Böyle bir aracı gelecekte satışa çıkardığınızda ekspertizde 4 kapı sök-tak/değişen çıkacak. Bu da 30-40 bin lira değer kaybı demek. Günümüzde satıcılar şeffaf yaklaşmadığı için sıfır kilometre bir otomobil satın alırken tüketicilerin dikkatli olmasını ve gerektiğinde TSE belgesine sahip kurumsal markalarda ekspertiz yaptırmasını tavsiye ediyoruz” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 38
  • Ilhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Minlet acidi simdi araba yetismiyor düsünmek mi gülmekmi lazim cözülmüyor
    Cevapla
  • Doğru 2 yıl önce Şikayet Et
    Boya olsun nolacak ki değişen olmasın piyasaya çıkınca araç mecbur sıkıntı oluyo
    Cevapla
  • Laf ola 2 yıl önce Şikayet Et
    Bürokraside çıkarcılar var. ÖTV de yapılan düzenleme fiyatları aşağı çekti, ama araçlar birden yok oldu. Ayrıca ÖTV den düşen matrahı araçlara zam olarak yansıtmaya çalışıyorlar. Bir ay sonra yeni fiyattan depodakiler satışa çıkar. Otomotivdeki talep o kadar şiş ki üretici, dağıtıcı, bayii ne kadar aracı varsa ceplerini doldurmaktalar.
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar basit değil, yok üreticilerde stok yokmuş yok 0 km araç kıtlığı varmış gibi mazeretler hiç mantıklı değil(en az 8 aydır hatta bazı firmalar hiç üretimi durdurmadan üretim yaptılar) zaten ellerinde yüzbinlerce parça stoğu bulunan firmalar bu stokları sadece montaj yapıp araç kaportasıyla son halini verip satışa sunmakta sıkıntı çekmezler çekmediler de çünkü tamamen durmuş bir sektörün tekrar çarklarını çalıştırması üretim yapması en az 2 yılı bulurdu. Yani kısacası birileri bu fırsatı kaçırmıyor ötv indirimini lehlerine çevirip araç yok diyerek hem ötv indiriminde farkıi cebe koyuyolar hem müşteriye bu araçları belirlenen rakamdan fazlasına satıp o parayı da cebe indiriyorlar.
    Cevapla
  • serhat 2 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş tüm bun olanları hükümete maal ediyor..... bunun farkındamısınız
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    kime maal edecez ? 100 binlık arabaya 300 bin veriyoz aradakı 200 ü alan kımse sorumluda odur.
    Cevapla
  • Bitlisli müdür 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bunlarla mücadele için kanun çıkarmalı her bayi oto satamamalı teminatta parası olmali zarara uğrayanların mahkemesi 2 ayda sonuclanmalı zararı hem fabrika hem bayıden tahsil edebilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle