TUSAŞ ve Pakistan arasında “İHA” sözleşmesi imzalandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ve Pakistan’ın Milli Mühendislik ve Bilim Komisyonu (NESCOM) ile “İnsansız Hava Araçları” özelinde sözleşme imzalandı. Sözleşme, özellikle ANKA insansız hava aracının geliştirilmesini sağlayacak.

TUSAŞ ve Pakistan arasında “İHA” sözleşmesi imzalandı
TUSAŞ ve Pakistan arasında “İHA” sözleşmesi imzalandı
GİRİŞ 21.08.2021 16:16 GÜNCELLEME 21.08.2021 16:16
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Sözleşme kapsamında ANKA'ya ait komponentlerin üretilmesi ve geliştirilmesi sağlanacak. İnsansız Hava Araçları için potansiyel pazarı büyütmek ve Pakistan ile Türkiye arasında olan işbirliğini artırmak için imzalanan sözleşme kapsamında TUSAŞ ve NESCOM; istihdam, kaynak ve teknoloji transferinden birlikte sorumlu olacak.

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ilgili sözleşme kapsamında şunları anlattı:

"ANKA İHA sistemlerimiz kapsamında Pakistan ile yaptığımız sözleşme İHA sektörüne önemli kazanımlar sağlayacak. Özellikle Pakistan'ın Milli Mühendislik ve Bilim Komisyonu ile yaptığımız bu kazanım İHA'larımızın güçlenmesini sağlayacak. Tarihten gelen kardeşliğimizi her iki ülkenin kazanımları için devam ettirmemiz çok önemli bir yer taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız insan kaynağı iş birliğini yine bu sözleşmede de hayata geçireceğiz. Bunun yanında; üretim ve özellikle teknolojik gelişimleri de birlikte geliştireceğiz."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 23
  • Mehmetçik 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi ve hayırlı bir girişim. Pakistan Türkiye kardeşlik ve kalıcı işbirliği projeleri ısrarla sebatla sürdürülmelidir. Sonuçları kısa zamanda hayırlara vesile olacaktır.
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten dost ülke Pakistan
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel çok hoş bir imza olmuş islam ülkeleriyle bu gibi proje leri daha iyi yapmalıyız bizim dostumuz düşmanımız belli
    Cevapla
  • Veli aktaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkeleriyle işbirliği her alanda gelişdirilmeli.
    Cevapla
  • Muharrem 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle, Pakistanla beraber olduktan sonra ne güzel işler başarılır ve ne silahlar üretilir. İki kardeş ülkede bu potansiyel mevcut. Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle