Emeklilerin intibak umudu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “3600 ek gösterge meselesini çözmek istediklerini” söylemesi memurlar arasında heyecanla karşılanırken; uzun süredir intibak bekleyen emekliler de bu konuda adım istiyor.

Emeklilerin intibak umudu
Emeklilerin intibak umudu
GİRİŞ 21.08.2021 06:19 GÜNCELLEME 21.08.2021 06:19
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK (4A) ve BAĞ-KUR’lular (4B), aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 2000 yılından önce emekli olanların “kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldığını” belirterek, intibak ile bu maaş farklılığının son bulmasını talep ediyor.

Bu beklenti karşılanırsa 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşların maaşı yeniden hesaplanacak. Çalışma süresi ve prim ödemelerine göre milyonlarca emeklinin maaşı da değişik oranlarda artırılacak.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kâzım Ergün “2000 yılı öncesi emeklilerinin intibak kanunu 2012’de çıktı. 2013 yılının ocak ayında, kim ne hak ediyorsa bu paralar ödenmeye başladı. 2000 sonrası emekli olanların da hakkı var. O yüzden yeni bir intibak yasası mutlaka çıkmalı” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 60
  • İstanbul 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyt acil çözüm bekliyoruz
    Cevapla
  • EYT Mağdurları 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT Mağdurlarıda en kısa zamanda müjdeli haberleri bekliyoruz.
    Cevapla
  • nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaşa takılmış küskünler duymasın azkaldılar zaten
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    sitem etmeyin ne olur,çalışın sizinde olur....bazıları kahve köşelerinde pişpirik oynarken,ben yaz sıcağında hava 40 derece iken kauçuk fabrikasında 300-400 derece kauçuk pişirme preslerinde kauçuk oto aksamı yapıyordum. 10 dakkada bir 50-60 kiloluk sıcak kalıbı prese sokuyordum,kolarım yanık içindeydi,öyle zor şartlar altında emekli oldum.
    Cevapla
  • Sevim Güngör 1 yıl önce Şikayet Et
    Birinin piriminin 4 hatta 5 katını eksiksiz 30 sene ödemiş (aynı firmadan emekli)15 sene asgari ücretle zorla emeki olmuş ,daha.fazla.alıyor .intibak bu Ödenmiş ancak ,aciz hukumetler zamanına rastlamış emekliliği .bu mağduriyet giderlisin diye intibak.
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    4-5 sene öncesine kadar emekli maaşım asgari ücretden ikiyüz üçyüz ₺ fazlaydı şimdi asgari ücret beni geçti.Biran evvel bu intibak mı ,uyumlaştırma mı nedir hemen çıkarılmalı ve maaşlar en az asgari ücreti geçmeli..
    Cevapla
  • Asalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretle bari eşit olmalıdır hiç olmazsa o denge bari korunur. şu anda çok düşük maaşlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle