Dünya bunun peşinde! Türkiye'den müthiş hamle, imzalar atıldı

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Kırka tesislerinde ürettiği lityum karbonatın lityum iyon batarya üretiminde kullanılması amacıyla ASPİLSAN ve ASELSAN ile iş birliği sözleşmesi imzaladı.

Dünya bunun peşinde! Türkiye'den müthiş hamle, imzalar atıldı
Dünya bunun peşinde! Türkiye'den müthiş hamle, imzalar atıldı
GİRİŞ 18.08.2021 17:12 GÜNCELLEME 18.08.2021 17:12
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Eti Maden'den yapılan açıklamada, 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2021) imzalanan sözleşme kapsamında, Kırka Bor İşletme Müdürlüğünde deneme üretimleri yapılan lityum karbonatın, ASPİLSAN tarafından üretilecek lityum iyon bataryalarda kullanılacağı ifade edildi.

Deneme üretimleri tamamlanan bataryaların ASELSAN tarafından sahadaki uygulamalarda kullanılacağına işaret edilen açıklamada, "Bu iş birliği protokolüyle ülkemizin üç büyük kuruluşunun bilgi ve denetimiyle ham maddeden nihai ürüne kadarki sürece yönelik teknolojinin geliştirilmesi sağlanacaktır." ifadesine yer verildi.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Kırka tesislerinde üretilen bor ürünlerinin sıvı atıklarından lityum karbonat üretimine yönelik pilot uygulamaları geçen yıl aralıkta başladı. Bu kapsamda yılda 10 ton olarak üretilecek lityum karbonat, batarya olmak üzere sanayinin farklı alanlarında da kullanılabilecek.

Yıllık 600 ton lityum karbonat üretimi yapılacak endüstriyel tesis için çalışmalar sürerken, bu üretimle Türkiye'nin ithalat yoluyla karşılanan lityum karbonat ihtiyacının yarısının karşılanması hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş bu ülke türkiyemiz bir rahat bırakılsa yemin ederim amerika bile sıfır kalacak çünkü bunu savaşla elde edemiyorlar bu batılı haçlılar içeriden kesinlikle belli kimi kimleri parayla makam sahibi koltuk sahibi olmak için vatanını satan içerideki hainden tehlike hiç bir yerde yok dışarıdaki hain kolay ama içerideki haine kapı kilidi bile tutmuyor onun için içerideki hain daha önemli bu vatanın kalkınmasını istemeyen bakın en tehlikeli birleşik nizam bu şekilde HDPPKKPYDFETO VE BUNLARIN MAŞALIĞINI YAPAN KİRLİ İTTİFAKÇILAR MUHALEFET EDENLER VAR ASLINI İNKAR EDEN KİŞİLİĞİNİ İNKAR EDERMİŞ
    Cevapla
  • PisiLinux 2 yıl önce Şikayet Et
    ' Türkiye'miz ' olacak kardeşim (Baş harf büyük)
    Cevapla
  • Amele Mühendis 2 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah. Artık bor'u çıktığı gibi üç kuruşa satıp işlenmiş olarak dünyanın parasını ödeyerek geri alma zamanlarımız geçiyor çok şükür. Biz çıkaralım, biz işleyelim ve biz satalım inşaallah. Allah emeği geçenlerden razı olsun ve başarılarının devamını nasip etsin inşaallah...
    Cevapla
  • Eski26 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır kamyon kamyon hammadde satıldı yurtdışına. Hammadde ihracatını böbürlenerek anlattık yıllarca. Ürettigin ürünü satarsan başarı sayılır.
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbım başarılarınızın daim etsin tebrikler.
    Cevapla
  • KAPTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakın dışarı satmayın.
    Cevapla
  • Trakyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden? döviz rezervimiz artar, Ülke ekonomisine katkısı olur diye mi?
    Cevapla
  • Simyacin 2 yıl önce Şikayet Et
    Masaallah, devam inşaallah, taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle