İsmail Demir: Akıncı'nın envantere gireceği gün çok yakın

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir İDEF 2021 Fuarı'nda "Akıncı'nın envantere gireceği gün çok yakın" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 18.08.2021 13:16 GÜNCELLEME 18.08.2021 14:17
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, İDEF 2021 Fuarı'nda insansız hava araçları, hava savunma sistemleri, Milli Muharip Uçak, F35 ve S400'lere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in açıklamaları şöyle:

İnsansız hava araçları kendi alanında önünü açmış durumda. Ülke sayısını saymıyoruz, çeşitli ürünler çeşitli ülkelere gidiyor. Bizlerin bu sayıyı takip etmesinin anlamı yok. Akıncı'nın envantere gireceği gün çok yakın. Hava savunma konusu ilginçtir. 3 sene önce hiç yerli sistemimiz yoktu, 2 yılda biz Sungur'u, Hisar A+ ve Hisar O+'yı hizmete sunuyoruz. Türkiye böylece kademeli hava savunması konusunda birçok ürünü sahaya vermiş olacak. Biz geleceğin hareket ortamını insansız araçların olacağını öngördük. Hava araçlarında gördük. İnsan hayatını en az riske atacak şekilde otonom ve uzaktan kumandalı sistemlerin harekat ortamında olmasını öngörüyoruz. Bunun da tüm hazırlıklarını şimdiden yapmak gerekiyor. Ürünleri çeşitli kademe ve seviyelerde hayata geçirmiş olacağız.

MİLLİ MUHARİP UÇAK 2 YIL SONRA UÇACAK

Milli Muharip bir uç nokta. Havacılığın kızıl elması. Jet motorlu insansız hava aracımız geliyor olacak, jet uçağımız da geliyor olacak. 2023'te hangardan çıkıyor olacak. 2 yıl sonra da ilk uçuşunu gerçekleştirmesini bekliyoruz. İnşallah Türkiye bu konuda zoru başaracak.

F35 VE S400 İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

F35 ve S400 konusunda çıkan problemlerin problem kaynağı biz değiliz. Problem çıkaran ülke ABD. Problemlerin yersiz çıktığını düşünüyoruz. Biz iki sistem için masaya oturduk. Konuyu bu şekilde gündeme getirdi. Görüşmeler iki sistem üzerineydi. Doğrudan alımdan çok daha öte bir mesele o, görüşmeleri devam ediyor.

YORUMLAR 14
  • M.i 2 yıl önce Şikayet Et
    Eleştirelim ama hiçbir zaman insafı elden bırakmayalım bu Türkiyede 64 yaşa dayandım arkadaş insanımızı sağ sol terörü pkk asala ve ihtilal ler yetmedi ama Ambargo hemde siyasi askeri ekonomik şimdi bunların yanında birde ağır enflasyon bu kadar ağır yükün yanında engel muhalefeti yapılırken olanları yok sayıp yapanların hiç değer ifade etmediğini söylemek insafsızlığın ta kendisidir nolur önce Allah için vatan ve millet aşkıyla yanarak duygularımızı dile getirelim
    Cevapla
  • oben 2 yıl önce Şikayet Et
    maşallah Allah yolunuzu açık etsin daha üstün başarılarınızı bekliyoruz
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    F35 berilen parayı alıp kemdi uçağımıza kullanmalıyız f35 tedarikçilerininde kendi uçağımıza yönlendirmeliyiz
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah muvaffak etsin. Gururluyuz, duacıyız.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    2 yıl sonra ingiltere ile yaptığınız üretim aynı ameirka gibi f35 vermediler.milli muharebide vermiycekler
    Cevapla
  • sonuçta 2 yıl önce Şikayet Et
    bunu can-ı gönülden mi yazdın yoksa uykudan yeni mi uyandın da mı yazdın bilmiyorum ama MMU vatanımızda üretilecek. Kim kime neyi vermeyecek miş anlatırmısın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle