Akrep II'ye dizel motor geldi

Koç Topluluğu şirketlerinden kara sistemleri üreticisi Otokar, Akrep II ürün ailesinin yeni üyesi dizel motorlu versiyonu Akrep IId modelini tanıttı.

Akrep II'ye dizel motor geldi
Akrep II'ye dizel motor geldi
GİRİŞ 17.08.2021 13:18 GÜNCELLEME 17.08.2021 15:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NATO ve Birleşmiş Milletler’in tedarikçisi konumunda olan Otokar, ilkini 1995 yılında geliştirdiği Akrep zırhlı araç ailesini baz alarak tasarladığı yeni nesil Akrep II zırhlı araç ailesini, dizel motorlu Akrep IId ile genişletti.

Düşük silueti, hareket ve bekâ kabiliyetine sahip Akrep II ailesi, 90 mm’ye kadar silah taşımaya uygun modüler yapısı ile dikkat çekiyor. Ailenin ilk üyesi olan elektrikli zırhlı araç Akrep IIe’yi 2019 yılında tanıtan Otokar, dizel motorlu versiyon AKREP IId’yi ilk kez IDEF’21 fuarında sergiledi.

Verilen bilgiye göre, Akrep II’nin dört çeker sistemi ve opsiyonel olarak sunulan direksiyonlanabilir arka aksı araca ek bir manevra yeteneği sunuyor. Dört çeker sistemi, bağımsız süspansiyonu ve güç paketinin sayesinde Akrep II çamur, kar ve su birikintisi gibi her türlü arazi koşulunda hareket kabiliyetine sahip.

Araçta, yönlendirme, ivmelenme ve frenleme gibi sistemlerin ana mekanik bileşenleri elektriksel olarak kontrol ediliyor (drive-by-wire). Bu özelliğin aracın uzaktan kontrol edilmesini, sürüş destek sistemlerinin adaptasyonunu ve otonom sürüşü mümkün kıldığı belirtildi.

Düşük silüete sahip Akrep II dizel'in, hibrit ve elektrik gibi alternatif güç kaynaklarının kullanılmasına imkan veren bir altyapıya sahip olduğu aktarılırken, hibrit ve elektrikli tahrik alternatifleriyle araçta termal ve akustik izin minimum seviyede tutulduğu bildirildi.

YORUMLAR 1
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip araç ve zırhlılarda elektrikli kumanda yapılanması...kime sote hazırlanıyor sistem be!..Manyetik bomba saldırısında direksiyon,fren v.b. çöker.görev atıl olur.Bunların kumanda sistemleri mekanik-hidrolik yapılmalı,Mekatronik sistemleri radyasyon/manyetik saldırılara karşı anti-manyetik korumalı olmalı.Savaş teknolojileri ve alt yapısında bu elektrikli olayına fazla güvenmiyorum. İleride daha şiddetli güneş patlamaları olacak .Ya tam harp/operasyon platformu hareketli iken gerçekleşirse. Duyuyon mu Reis!.danışmanları da atla,kendin şu sistemleri güvendiğin bir ajanına incelet,bir tezgaha getirmesinler TSK'mızı.
    Cevapla