Deprem için erken uyarı sistemi geliyor!

Gebze Teknik Üniversitesi tarafından AFAD iş birliğinde yürütülen deprem erken uyarı projesi kapsamında geliştirilecek sistem sayesinde hızlı tren hatları ve diğer kritik tesislerde risklerin azaltılması hedefleniyor.

Deprem için erken uyarı sistemi geliyor!
Deprem için erken uyarı sistemi geliyor!
GİRİŞ 17.08.2021 12:08 GÜNCELLEME 17.08.2021 12:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Deprem için erken uyarı sistemi geliştirilecek. Böylece, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde yürütülen proje ile geliştirilecek 'Hızlı tren deprem erken uyarı sistemi'yle risklerin azaltılması amaçlanıyor.

GTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Can Zülfikar, AA muhabirine, AFAD'ın desteklediği proje kapsamında çalışmaların 2019 yılında başladığını belirtti.

PROJE EYLÜL 2022'DE BİTİRİLECEK

Zülfikar, projenin 2 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını ancak Kovid-19 salgını nedeniyle bazı çalışmalara ara verdiklerini belirterek, 5 kişilik bir ekiple 2022 yılının eylül ayında projenin bitirilmesini hedeflediklerini bildirdi.

Proje doğrultusunda hızlı tren hatları için bir erken uyarı sistemi geliştirmeye çalıştıklarını ve projede AFAD'ın sismik ağını kullanacaklarını aktaran Zülfikar, AFAD'ın sismik ağının yanı sıra tren hatları boyunca daha yoğun sismik cihazlara ihtiyaç duyulacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun....Ama Binlercee çürük yapı yerli yerinde duruyor..Dönüşüm çok yavaş...yetkililerin biraz gayreti şart...
    Cevapla