Türkiye yeni dev olarak sahneye çıkıyor! Almanya duyurdu: Türkiye'den satın alabiliriz

Türkiye'nin, yüksek yenilenebilir enerji potansiyeliyle yeşil hidrojen üretiminde avantajlı olduğu ve gelecek 10 yılda yeşil hidrojenin Avrupa'ya ihracatının Türk ihracatçılar için önemli fırsatlar oluşturabileceği ifade ediliyor. Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Slevogt, Türkiye'nin Almanya'nın yeşil hidrojen tedarikçilerinden biri olabileceğini ifade etti.

Türkiye yeni dev olarak sahneye çıkıyor! Almanya duyurdu: Türkiye'den satın alabiliriz
Türkiye yeni dev olarak sahneye çıkıyor! Almanya duyurdu: Türkiye'den satın alabiliriz
GİRİŞ 17.08.2021 11:38 GÜNCELLEME 17.08.2021 11:38
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) Başkanı Dr. Markus Slevogt, Türkiye'nin Almanya'nın yeşil hidrojen ithal edeceği potansiyel tedarikçiler arasında bulunduğunu belirterek, "AHK olarak enerji sektöründeki oyunculara destek olduğumuz gibi yeşil hidrojende de Türkiye'ye aynı desteği vereceğiz." dedi.

Slevogt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu yıl içinde oluşturmayı planladığı ulusal hidrojen stratejisine yönelik gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Büyük fırsat! Türkiye bu yolla Avrupa'ya satabilirBüyük fırsat! Türkiye bu yolla Avrupa'ya satabilir

Türkiye'nin elektrik üretim maliyetleri açısından avantajlı, hidrojenin taşınması durumunda ise güvenli alternatifleri bulunduğuna işaret eden Slevogt, şunları kaydetti:

"Almanya geçen yıl yayımladığı ulusal hidrojen stratejisi uyarınca temiz kaynaklardan üretilen hidrojeni ülke dışından getirmeyi planlıyor. Türkiye, potansiyel tedarikçiler arasında yer alıyor. Hidrojen tedarikine katkıda bulunabilecek diğer ülkeler Norveç, İzlanda, Avustralya ve Şili. Türkiye ile 2012 yılından beri istikrarlı bir enerji iş birliğimiz bulunuyor. AHK olarak enerji sektöründeki oyunculara destek olduğumuz gibi yeşil hidrojende de Türkiye'ye aynı desteği vereceğiz."

YÜKSEK KARBON AYAK İZİNE SAHİP ŞİRKETLER EKONOMİK ÇEKİCİLİĞİNİ KAYBEDECEK

Slevogt, özellikle son zamanlarda iklim değişikliği, küresel ısınma gibi alanlarda ciddi mücadele verildiğine dikkati çekerek, "Bu durum, küresel çevre bilincini artırmakla birlikte, şirketlerin ürünlerinde karbon ayak izini düşürme çabalarına zemin hazırladı. Bu sebeple elektriğin temiz ve sürdürülebilir kaynaklardan karşılanması, kaynakların verimli kullanılması daha da önemli hale geldi. Bu alanlarda daha fazla araştırma çalışmaları yapılacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Üretim teknolojilerinde yüksek karbon ayak izine sahip şirketlerin, uzun vadede ekonomik çekiciliğini kaybedeceğini dile getiren Slevogt, iklim dostu üretim teknolojilerinin hali hazırda tam kapasite ile piyasada olduğunu ve bu dönüşümden geri adım atılmayacağını belirtti.

Slevogt, yeşil dönüşümün, teknoekonomik ya da sosyopolitik gelişmelere bağlı olacağını vurgulayarak, "Bu anlamda Avrupa Yeşil Mutabakat gibi bir karar, Türkiye'nin hızla yenilenebilir kapasitesinin artmasına sebep olabilir. Çünkü Türkiye, ihracatının yüzde 50'den fazlasını Avrupa bölgesine yapıyor. Bu noktada Türk endüstrisinin önümüzdeki yıllarda bu değişimden etkileneceğini ve iklim dostu teknolojilere talebin artacağını öngörebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 23
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye en az 20 tane nükleer santral yapmali
    Cevapla
  • Diriliş ateşi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinsi dazlaklar Türkiye atağa kalkmasın diye yırtınırsınız ancak...
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Satarız hidrojen ama bizim isteğimiz yerde kullanırsanız olabilir
    Cevapla
  • memet 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP duymasın, kahr olurlar...
    Cevapla
  • emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    ucuz hidrojen peşindeler.Ayrıca gerekli teknoloji ve makinaları bize satacaklar.Yerli teknolojimizi ve makinalarımızı geliştirmeden yatırım yapılmaz.Hoş o zamanda bizden almazlar zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle