Baykar, Ukrayna’ya yatırım yapmayı planlıyor

İnsansız hava araçları (İHA) üreten Türk firması Baykar, Ukrayna'da bir araştırma merkezi ve İHA'ları toplama merkezi inşa etmek için yatırım projesi geliştiriyor.

GİRİŞ 14.08.2021 10:53 GÜNCELLEME 14.08.2021 12:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kıyiv’de, dün düzenlenen Uluslararası Savunma Yatırımları Forumu’nda konuşan Baykar şirketinin Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Natalya Özden, “Baykar Ukrayna’ya yatırım yapmayı planlıyor. Şu an yatırım projesi üzerinde çalışıyoruz.” diye konuştu. 

Özden’in açıklamasına göre proje, Baykar şirketinin modern bir araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezinin, üretim tesislerinin ve İHA montajı ayrıca bakım ve onarım atölyelerinin oluşturulmasına yüzde yüz yatırım yapılmasını hedefliyor.

Teknoloji parkı projesi

Buna ek olarak Özden, “Türk şirketi ayrıca Ukrayna ve Türk şirketleri için sanayi parkının ve bir savunma teknolojileri teknoloji parkının oluşturulmasını başlatıyor. Bu iki devleti de zenginleştirecek güçlü bir girişim olur.” dedi.

YORUMLAR 4
  • Osmanlıtürk 2 yıl önce Şikayet Et
    iha gibi kritik bir teknolijiyi ukraynaya kazandirmak mantikli degil rus ajanlar olabilir ne bilim bu teknolojiyi kazanabilirler sicak bakmiyorum
    Cevapla
  • Recepali 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika rusya izin verirse yapabilirsiniz anca. Onlarda izin vermeyecegine göre hayalden ibaret
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    yavaş yavaş ülkeden kaçıyorlar. teknolojiyi kaçıracaklar.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ukraynada bir tesis kurmak bilgiyi oraya aktarmak bence hiç mantıklı değil.Rusya her an ukraynayı alabilir ve hazır sisdemimizi öğrenip 5 katı büyüklüğünde savaş insansız jetlerinde bu programalrı yazılımları kullanabilir
    Cevapla