Sudan'dan Türkiye'ye 1 milyon dönüm tarım arazisi tahsis edildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Sudan’da ilk etapta 100 bin hektar yani 1 milyon dönüm tarım arazisi ülkemiz tarafından işlenmeye tahsis edilmiştir." dedi.

Sudan'dan Türkiye'ye 1 milyon dönüm tarım arazisi tahsis edildi
Sudan'dan Türkiye'ye 1 milyon dönüm tarım arazisi tahsis edildi
GİRİŞ 13.08.2021 11:38 GÜNCELLEME 13.08.2021 11:38
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Türkiye Sudan Dar Kapsamlı İş İnsanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ise Türkiye ile mevcut ticaret hacminin çok yakında 2 milyar dolara rahatlıkla çıkarılabileceklerine inandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün görüşmüştü

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdülrahman El Burhan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burhan ile kardeş ve komşu iki ülke olan Sudan ve Etiyopya arasında son dönemde yaşanan gerilime ilişkin endişelerimizi de paylaştık. Bu konunun karşılıklı diyalog ve mutabakatla çözülmesinin önemine işaret ettim. Türkiye, önümüzdeki dönemde Sudan'ın yanında olmayı sürdürecektir" dedi.

Türkiye ile Sudan arasında farklı alanlarda 6 anlaşma imzalandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Acilen bizim çiftçilerimizi eğitmemiz şart. Ayrıca hepsine yeteri kadar muhasebe bilgisi de verilmeli. Ne zaman kredi alınır,ne zaman alınmaz, ,ne tür kaynaklar kullanılabilir. Her şeyden önemlisi toprak eğitimi verilmeli. Hala kara düzen tarım yapıyorlar. Acilen Meslek yüksek okullarına Çiftçileri eğitmek için programlar açılmalı ve sınavsız olarak tamamen uygulamaya dönük hızlandırlımış eğitim verilmeli. Cahil çok malesef.
    Cevapla
  • Akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    Eleştiren arkadaşlar, israil de o bölgede daha fazla toprak alıyor sizce nedenn
    Cevapla
  • Zeki Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarım arazi ve iklim koşulları ve su kaynağına bağlı bir sektör. Ülkemizde tarım arazisi olan yerler de su kaynağı, iklim ve su sorunu olmayan bölgede ise toprak sorunumuz var. Dünyanın gelişmiş ülkeleri uzayda tarım yapmanın derdinde biz dünyada başka bir verimli arazide tarım yapması neden birilerinin zoruna gider.
    Cevapla
  • Bahtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki somalide domates biber oluyor da bizi çiftçimiz etkilenecek, afrikadan meyve geliyor o meyveler üretilip daha ucuza getirilmeye çalışılıyor, belki buğdayda ekilebilir. Bu iyi düşünülmüş bir proje, çamur atanlar yalancı genel müdürü seçmenleri olsa gerek.
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir makale okumuştum 5-6 ay önce bu konu özelinde bir çalışmaydı. Bu alınan tarım arazisi çok sulak bir yerde. Kesinlikle çok iyi olmuş. Ülkemizde en verimli toprak kabul edilen yerde bile üretim kapasitesinin %100 üstünde üretim üzeri olduğunu yazmıştı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle