Halkban'tan 2020 yılına göre rekor büyüme: Yeni rakam 716.5 milyar lira

Halkbank'ın, 2021 Haziran sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 20,3 artarak 716,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Halkban'tan 2020 yılına göre rekor büyüme:  Yeni rakam 716.5 milyar lira
Halkban'tan 2020 yılına göre rekor büyüme: Yeni rakam 716.5 milyar lira
GİRİŞ 12.08.2021 20:45 GÜNCELLEME 12.08.2021 20:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Halkbank açıklamasına göre, yılın ikinci çeyreğinde başta kadın girişimciler olmak üzere KOBİ’lerin desteklenmesine yönelik uygulamalarını çeşitlendiren Banka, toplam kredilerini yüzde 14,7 artışla 598,9 milyar liraya yükseltirken, toplam mevduatını da yüzde 26,8 büyüterek 507,3 milyar lira seviyesine getirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Halkbank olarak bu dönemde toplam kredilerimizi yüzde 14,7 artışla 598,9 milyar TL'ye yükselterek, reel sektörün finansmana erişimine güçlü şekilde destek vermeyi sürdürdük.” ifadelerini kullandı.

Bu dönemde mevduat sahiplerinin Halkbank’a büyük ilgi gösterdiğine dikkati çeken Arslan, “Toplam mevduatımızı yüzde 26,8 büyütme başarısı göstererek 507,3 milyar TL seviyesine getirdik ve aktif büyüklüğümüzü de yüzde 20,3 artışla 716,5 milyar TL’ye taşıyarak Türkiye finans sektörüne yön veren öncü kurumlardan biri olma misyonumuzu sürdürdük.” açıklamasında bulundu.

Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Esnaf kredilerinin de dahil olduğu KOBİ kredilerinde son bir yılda 83 milyar TL kredi kullandırımı yapılarak 204,2 milyar TL’lik kredi bakiyesine ulaşılmıştır. Yüzde 21,3 seviyesindeki KOBİ Kredileri pazar payımızla sektördeki lider konumumuzu koruduk. Üreten Türkiye’nin güçlü bankası olarak KOBİ Bankacılığı alanında 83 yıldır ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkımızı etkin şekilde ortaya koymaktayız.

 SON 1 YILDA 9 YENİ ŞUBE

Başarılı finansal sonuçların oluşmasında dijital dönüşüme zamanında yaptığımız yatırımların ve bu yolda aldığımız mesafenin de önemli bir payı bulunmaktadır. Pandemi döneminde dijital ve mobil bankacılık kullanımı katlanarak artmıştır. 2021 Haziran sonu itibarıyla mobil şube, internet bankacılığı, SMS, ATM ve Halkbank Dialog dijital kanallarımızdaki üye sayımızı artırdık. Banka organizasyon yapısında da Dijital Dönüşüm ve Dijital Bankacılık hizmetlerini öne çıkaracak şekilde değişiklik gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra geleneksel bankacılık hizmet kalitemizi de koruduk ve son 1 yılda 9 yeni şube açarak hizmet ağımızı genişlettik ve şube sayımızı 1.015’e yükselttik."

Yılın ikinci çeyreğinde bankanın faaliyetleri açısından yoğun bir dönem geçirdiğini bildiren Arslan, şunları dile getirdi:

"Yeni yaşımıza girerken kuruluş misyonumuza uygun şekilde, toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap vermeye odaklandık. Bu dönemde özellikle kadın girişimcilerimize sağladığımız avantajlı finansal desteklerle, bankacılık sektöründe pozitif şekilde ayrıştık. Kadın Girişimci Kredi Paketimizi, yurt çapında düzenlediğimiz Üreten Kadınlar Toplantılarımızla duyurmaya devam ettik ve bu desteğimizden faydalanarak, olağanüstü işlere imza atan kadın girişimcilerimizin başarı hikayelerine şahit olduk. Bursa’dan Gaziantep’e, Antalya’dan Samsun’a dek kadınlarımız, sağladığımız finansal desteği yatırıma, istihdama ve ihracata dönüştürmektedir. Ortaya çıkan ilham verici örnekler kadınlarımıza yönelik yeni destekler üretme konusunda bizleri teşvik etmektedir. Ayrıca Kadın Kooperatifleri Destek Paketimizi hayata geçirerek, kooperatif çatısı altında faaliyet gösteren kadınlarımızın önündeki finansal engelleri aşmaya yöneldik. ‘Üreten Kadının Bankası’ anlayışıyla kadın girişimcileri destekleyecek yeni ürün ve hizmetleri geliştirmeye devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankanın bu kadar parası var devlet bu parayla 20 milyarlik gıda şirketi kursa köylüden malzemeyi alsa iç ve dış pazara satsa dünya şirketi haline getirse....ve bunu ilaç gıda yazilim elktrik elktronik enerji gibi 10 alanda 10 dünya şirketi kurup dunyaya pazarlasa zor mu
    Cevapla