Küçük ev aletinde rekorlara devam

Küçük ev aletleri sektöründe, talep artışı sürüyor. Geçen yılı yüzde 30 büyümeyle kapatan sektörün büyüklüğü 8 milyar TL’ye ulaştı. Bu yılı da büyümeyle kapatması beklenen sektörde yerli üretim de hızla gelişiyor.

Küçük ev aletinde rekorlara devam
Küçük ev aletinde rekorlara devam
GİRİŞ 12.08.2021 09:19 GÜNCELLEME 12.08.2021 09:19

Küçük ev aletlerine ilgi artarak devam ediyor. Pandeminin kazanan sektörleri arasında yer alan küçük ev aletlerinde, kısıtlamaların azalmasıyla başlayan süreçte de talep azalmadı. Geçen yılı yüzde 30 büyümeyle kapatan sektör, bu yıl da yüzde 15’lik büyüme bekliyor. Sektörde e - ticaret de gelişiyor.

İLGİ HİÇ AZALMADI

Arzum CEO’su Mete Zadil, küçük ev aletlerinin dünyada yaklaşık 100 milyar euroluk bir sektör olduğunu belirterek, “Pandemide evde kalınan süre arttıkça insanların mutfağa yönelmesi sektörümüzü olumlu etkiledi” dedi.

Zadil, 2020’de sektörün cirosunun 7 milyar TL’yi aştığını, Arzum olarak küçük ev aletlerinde adette birinci, ciroda da pazara liderlik eden ilk üç marka arasında yer aldıklarını söyledi. Zadil, şunları söyledi:

“Ev temizliği önem kazanınca Olimpia Smart elektrikli süpürgemiz çok ilgi gördü. Kendi saçını ve sakalını kesmeyi tercih edenler Ducati by Arzum’u seçti.Birçok farklı içeceğin 3-4 dakikada hazırlanabildiği Shake’N Take, Vacuumix blender’ımıza talep oldu. Kendi ekmeğini yapmak isteyenler Panetti ekmek makinemizi kullandı. Okka Türk kahvesi makinemiz de ilgi gördü.”

Uydu cihazı ile tanınan Goldmaster, cironun yarısını küçük ev aletlerinden elde etmeye başladı. Goldmaster Genel Müdürü Sinan Özkan Bora, 900’e yakın ürün sunduklarını belirterek, ürünlerin en az yarısını Türkiye’de ürettiklerini aktardı. Bora, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Küçük ev aletleri pandemide çok talep gördü. Sektör ciddi büyüdü. 1 milyar dolarlık cirosu olan sektör yüzde 30 büyüdü. Pandemi bitmesine karşın talep devam ediyor. Hamur yoğurma, ekmek yapma ve tıraş makinesi gibi cihazlar yok sattı. Ama her zaman en çok süpürge, ütü, çay ve kahve makinesi satıyor.

İHRACAT TAM GAZ

Goldmaster Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Bora Abdik ise, ev aletlerinde 450’ye yakın yeni ürün sunduklarını, bu ürünlere bu yıl yenilerini ekleyeceklerini dile getirerek, “Yılda 30 - 35 yeni ürün geliştiriyoruz. Pandemi yasakları kalksa da küçük ev aletlerine talep hiç düşmedi” ifadesini kullandı. İhracatları hakkında da bilgi veren Abdik, 35 ülkeye açıldıklarını ve bu sayıyı 45’e kadar çıkartmayı hedeflediklerini daha sonra da bulundukları ülkelerde derinleşmeyi planladıklarını kaydetti.