Çay Çarşısı, hem göze hem burna hitap edecek

Rize’de yapımı hızlı süren ve ‘Rize’nin vizyon projesi’ denilen ‘Çay Çarşısı’ açılış için gün sayıyor.

Çay Çarşısı, hem göze hem burna hitap edecek
Çay Çarşısı, hem göze hem burna hitap edecek
GİRİŞ 10.08.2021 20:57 GÜNCELLEME 10.08.2021 21:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Birçok usta ve işçinin çalıştığı proje tamamlandığında 29 metrelik devasa çay bardağı hem Rize’nin sembolü olacak hem de dünyanın en büyük çay bardağı olması sebebiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek. Dev çay bardağının içerisinde ve etrafında ise yöresel ürünlerin satışının olabileceği dükkânlar yer alacak.

EYLÜLDE BİTMİŞ OLACAK

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan “Nasip olursa eylülde Çay Çarşısı bitmiş olacak. Hem bölge insanımızın hem buraya gelecek turist insanları ağırlayacağız. İçerisinde 13D sistem dediğimiz yani 13 duyumuza hitap eden bir sinema sistemi olacak. Sinema dediğimiz, film falan değil topraktan bardağa olan sürecini, tarihini, Türkiye’deki açılımını, bize duygularla ve duyularla anlatacak bir sistem olacak. Bu şekilde çayın serüvenini nakşedeceğiz insanlara. Demlenme kısmına gelene kadar kokusuyla birlikte her şeyi hissedecekler" dedi.

YORUMLAR 5
  • yavuzz 2 yıl önce Şikayet Et
    güzel olmuş
    Cevapla
  • Bnas29 2 yıl önce Şikayet Et
    Ula yapında heböyle prohe yapın ,can kurban size ,abzürt heykeller ile put perestletle yarışmayın. İnşallah tüm illlere örnek güzel proje ortaya çıkar.
    Cevapla
  • Güzel İnsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rize havalanının kuleside çay bardağı şeklinde olacak.Bu arada Rize havaalanı ne zaman açılıyor bilen varmı? benim bildiğim bu sene sonuna doğru açılacaktı
    Cevapla
  • çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    doğrudur kardeşim
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiye olarak çayı azaltmalıyız, çünkü çay tarlaları yüzünden erezyonlar oluşmaya başladı
    Cevapla