ATM'lerde işlem ücreti tavanı yükseldi

Merkez Bankası, ticari kredi kullanımı nedeniyle banka ve finansman kuruluşlarının aldığı ücretlere ilişkin düzenleme yaptı. Banka ATM'lerinden 1000 TL'nin altındaki EFT işlemlerinde 2 TL olan ücret tutarı 4 TL'ye çıkartıldı.

ATM'lerde işlem ücreti tavanı yükseldi
ATM'lerde işlem ücreti tavanı yükseldi
GİRİŞ 09.08.2021 09:24 GÜNCELLEME 09.08.2021 09:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bankaların ATM'leri üzerinden yapılan EFT ücretleri artırıldı. Merkez Bankası’nın konuyla ilgili tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

İşlem tutarı 1,000 TL'nin altındaki EFT işlemlerinin ATM'den yapılması halinde alınan ücret 2 TL'den 4 TL'ye çıkarıldı.

EFT işlem tutarının bin TL ile 50 bin TL arasında olması halinde alınacak ücretlerden 2 TL, 5 TL ve 10 TL olarak belirtilen tutarlardan 5 TL olanı 8 TL olarak yeniden belirlendi.

Ticari krediden alınabilecek ücretler de değişti.

Taşınır ve taşınmazlara ilişkin rehin ve ipotek tesisleri ile ekspertiz işlemlerinden alınabilecek ücret yüzde 15 ile sınırlandırıldı. Bankalar tüm ücreti alabiliyordu.

YORUMLAR 6
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    100 de yüz zam çok..denetleyen yok mu... Banka memurunada mı 100 de 100 zam yapıldı maaşına yoksa...
    Cevapla
  • Dermanbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Milleti Milletin silahiyla vuruyorlar ,bunun Adi tefeciliktir, sorarsan Müslüman ülkeyiz ve neyse ya polemige girmek istemiyorum...anlayan anladi..Bankada Para tutmayin...
    Cevapla
  • Yorgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu resmi defeciler her türlü insanları sağar vesselam
    Cevapla
  • pusula 2 yıl önce Şikayet Et
    bir şey değilmiş %100 zam yapmışlar
    Cevapla
  • çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    Eft neden zam yaparlar anlamıyorum bankaların kazancı ortada daha çok kazansınlar diye mi hepsi kazancını açıklıyor zaten zarar eden banka mı olmuş EFT den ki zam yapıyorsunuz. Ne anlamı kaldı EFT ve havale ücretleri düşük olacak demenin ilk sene düşün sonraki seneler bindirin lanet olsun bu banka düzenine bir kredi çekiyoruz dosya masrafı kredi tahsil ücreti yok sigorta ücreti derken aldığımız kredi eriyor resmen faizden kazandığı yetmiyor birde yan gelirlerden kazanıyorlar yazıklar olsun gözünüz doysun be 300000TL kredi bana 350000TL geliyor banka ne kaybediyor bana onu söyleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle