Başkan Erdoğan'dan yangınlarla ilgili son dakika açıklaması!

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilere açıklamada bulundu. Erdoğan birçok ilimizde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin son durumu paylaştı.

GİRİŞ 06.08.2021 14:48 GÜNCELLEME 06.08.2021 16:11
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Çilehane Camisi'nde kıldı. Erdoğan'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

"44 İLİMİZDE ÇIKAN 208 ORMAN YANGINININ 196'SI KONTROL ALTINA ALINDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, "44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196'sı kontrol altına alınmış vaziyette." dedi.

Erdoğan, "Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız." diye konuştu.

"ŞU AN İTİBARIYLA 56 HELİKOPTER YANGIN SÖNDÜRME FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Karadan ve havadan müdahale araç sayısı hızlıca artmış durumda.

Şu an itibarıyla 56 helikopter yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor. 5 ilimizdeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bu illerimiz Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli.

"YANGIN MAHALLİNE GÖREVLİ OLMAYANLAR BUNDAN BÖYLE KESİNLİKLE ALINMAYACAKTIR"

Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır. Bu işi bilmeyenlerle mücadele etmek başımıza başka sıkıntılar, Allah göstermesin yaralanmalar başımıza gelebilir. Bunu da yaşamak istemiyoruz. 

İLHAM ALİYEV'LE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev'le görüşmesine ilişkin, "Şu an itibarıyla 600'ü aşkın yetişmiş itfaiyeci göndermiş durumdalar. Bunu biraz daha da artırabiliriz diyorlar." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız." dedi.

"TOPLAM 252 MİLYON FİDANI YIL BİTMEDEN İNŞALLAH DİKECEĞİZ"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yanan alanlarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede giderilecektir.

Geleceğe Nefes Kampanyası'yla her vatandaşımız için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz."

"HELP TURKEY" DEĞİL "GÜÇLÜ TÜRKİYE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili "Help Turkey" etiketiyle yapılan paylaşımlara ilişkin, "Help Turkey diye bir kampanya başlattılar. Bunun karşısında söyleyeceğimiz tek şey var, güçlü Türkiye. Nitekim fazla dayanamadılar kısa sürede Help Turkey'i çektiler." diye konuştu.

"ASLA BÖYLE BİR ŞEY YOK, YALANDIR"

Yanan alanlar tekrar ağaçlandırılır ve başka amaçla kullanılamaz. Siyasetçilerin bazılarının ifade ettiği gibi buralarda inşaata açılacaktır gibi onayımın olduğu gibi asla böyle bir şey yok, yalandır. Kılıçdaroğlu'nun yalandan başka sıfatı yoktur. Muhalefet iktidara nasıl yardımcı oluruzu düşüneceğine, yangına nasıl körükle gideriz bunu yapıyorlar. Bir körük daha versen, ne yapıyorsun demez.

Yeni ağaçlandırma bitki örtüsüyle uyumlu olacaktır. Her vatandaşımız için 3 fidan dikeceğiz. Toplam 252 milyon fidan dikeceğiz. 

YORUMLAR 56
  • Vatanbayrak 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle Kilictaroglu ve avanesi ...Türkiye icin bir Milli soruna dönüsmüsdür...
    Cevapla
  • Yusuf demirci 2 yıl önce Şikayet Et
    Ormanı yakarken görülen kişiler olduğu yerde infaz edilsin
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah muvaffak etsin inşallah
    Cevapla
  • Guiadoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoganin döneminde zengin olan ve şimdi küfür eden ve malını parasını ona karşı kullananları ya rabbi Haman in sonu gibi eyle. Ellerinde hicbirsey bırakma. Hem bu dünyada hem öbür tarafta rezil eyle.
    Cevapla
  • Kâmil 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomiye köylülere katkı sağlayacak fidanlar ekelim, Allahim seni korusun reis...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle