Bakan '20 milyar dolar gelir' deyip duyurdu: Bir değişiklik yok

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Marmaris'teki orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 06.08.2021 12:20 GÜNCELLEME 06.08.2021 15:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Bu seneki 25 milyon turist hedefimiz ve 20 milyar dolar gelir hedefimizde bir değişiklik yok." dedi

Ersoy, Marmaris'in yeni hikayesini sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri, ticaret odaları ve yerel yönetimlerle oluşturacaklarını belirterek, "Önemli olan yaşanmışlıklardan ders çıkarmak ve bunların daha iyi bir şekilde sonuçlanmasını sağlamak. Bizi sevindiren, herkes çok gayretliydi. El birliğiyle yangına müdahale ettik. Devlet ve halk omuz omuza çalıştı. Köylüler omuz omuza çalıştı. Böylece ilk aşama olan yangını söndürmeyi başardık." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin turizmdeki hedeflerinde sapma olmadığına işaret eden Ersoy, "Bu seneki 25 milyon turist hedefimiz ve 20 milyar dolar gelir hedefimizde bir değişiklik yok. Temmuz sonu itibarıyla hem yabancı ziyaretçi hem de yurt dışı yerleşik Türk ziyaretçi toplamıyla 12-12,5 milyon arası ziyaretçi rakamını yakalamış olacağız. Önümüzde önemli bir temmuz, ağustos ve eylül ayları var. Başarılı şekilde atlatabilirsek, hedeflediğimiz rakamlara ulaşırsak bu yıl için koyduğumuz turist ve gelir hedefini yakalarız." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    chp ye ragmen ülkemiz dim dik ayakta. Tayyip sayesinde.
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    turistlerin gelmesiyle beraber içki tüketimi artıyor zina artıyor
    Cevapla
  • Ali kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Ingiltere Hindistana seyahati acti fakat Turkiyeye yine acmadi, Butun Mugla ve bati Antalya sinek avliyor. Esnaf batti desek daha dogru olur. Lobicilik islerini yapamiyorsaniz, lutfen yapabilen birileri bu ise el atsin.
    Cevapla
  • AYHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    lütfen şehit kanıyla sulanmış bu toprakları gayri islami yaşamla çıplaklarla doldurup afetleri çekmeyin üstümüze..
    Cevapla
  • serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    önemli değil vatandaşın vergisini arttırırsınız yada iban paylaşın farkı halk versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle