Düğünlerin yeni gözdesi ise şaşırttı

Normalleşmeyle birlikte düğün sezonun açılmasıyla altın talebi arttı. Bununla beraber kuyumcularda yoğunluk yaşanmaya başladı. Yüksek seyreden çeyrek altın fiyatları sonrası vatandaşların yeni gözdesi belli oldu.

Düğünlerin yeni gözdesi ise şaşırttı
Düğünlerin yeni gözdesi ise şaşırttı
GİRİŞ 05.08.2021 12:26 GÜNCELLEME 05.08.2021 12:28

Altın fiyatları düğün sezonunun başlamasıyla birlikte en çok merak edilen konular arasında başı çekti. Pandemi döneminin başlamasıyla birlikte fiyatlarında sürekli dalgalanma görülen altın düğün sezonun açılmasıyla birlikte artan taleple gündeme oturdu.

DÜĞÜN SEZONU BAŞLADI: FİZİKİ ALTIN TALEBİ ARTTI

Koronavirüs ile mücadelede normalleşmenin başlaması ve aşı çalışmalarındaki ilerlemeyle birlikte bir süredir yasak olan düğünler yeniden başladı. Başlayan düğünlerde takı takmak isteyenlerin vazgeçilmezi yine altın oldu.

DÜĞÜNLERİN YENİ GÖZDESİ YARIM GRAM ALTIN OLDU

Düğünlerde takı takmak isteyen vatandaşlar ise fiyatların yüksekliği nedeniyle çeyrek altından ziyade gram ve yarım gram altınlara yöneldi. Gramında 15, 20 TL bandında düşüşe geçen altın fiyatlarında çeyrek altın 210, gram altın 490, yarım gram altın ise 240 TL seviyelerinde işlem görüyor.

"ALTIN ALIMI CİDDİ BİR ŞEKİLDE ARTTI"

Son zamanlarda altın fiyatlarında yaşanan düşüşle birlikte vatandaşların altına talebinin arttığını ifade eden kuyumcu Sergen Kavarkurt, "Pandemi sürecinden beri altın fiyatları çok dalgalı bir şekilde ilerliyor bir iniyor, bir çıkıyor bir türlü kendi yerini bulamadı" diye konuştu.

ALTIN FİYATI DÜŞTÜ: TALEP ARTTI

Kavarkurt sözlerine şöyle devam etti: "Son zamanlarda düğün sezonunun da açılmasıyla beraber altına rağbet biraz daha arttı. Bununla beraber ciddi bir düşüş var. Gramında 15-20 TL civarında bir düşüş oldu. Düşüşten dolayı altın alım satım işleri biraz daha arttı. Böyle olması da bizi memnun ediyor tabi. Son 2-3 haftadır, bayramdan sonra özellikle altındaki alım oranı ciddi bir şekilde arttı."

"GRAM VE YARIM GRAM TARZI ÜRÜNLERİN SATIŞI ARTTI"

Gram ve yarım gram tarzı ürünlerin satışının arttığını söyleyen Kavarkurt, "Eskiden altın daha düşük olduğu için insanlar çeyreğe daha ilgi gösteriyorlardı ama şimdi fiyat yüksek olduğu için gram, yarım gram ürünlere ilgi var" açıklamasında bulundu.

"ALTIN HİÇBİR ZAMAN YATIRIMCISINI ZARARA UĞRATMAMIŞTIR"

Kuyumcu Kavarkurt, "Şu dönemde altın fiyatlarının geleceğini kesmek çok zor bizi de bazen yanılttığı oluyor ama şunu söyleyeyim uzun vadede altının yükseleceğini düşünüyorum 550, 530, 540 o seviyelere ulaşacağını düşünüyoruz. Altın hiçbir zaman yatırımcısını zarara uğratmamıştır vatandaşların yatırım için düşünebilecekleri bir araç varsa o da altındır. Uzun vadede kazanç elde edebileceklerdir altın alan müşterilerimiz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA