Milyonlarca memurun merakla beklediği zam teklifinde tarih belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmesinde ilk toplantı sona erdi. Hükümet zam teklifinin 12 Ağustos perşembe günü yapacak.

GİRİŞ 02.08.2021 14:09 GÜNCELLEME 02.08.2021 15:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, başkanlığını yaptığı toplantının açılışında, toplu sözleşmelerin demokratik toplumlarda devlet ile toplum arasındaki bağları güçlendiren kurumsal yapılar olduğunu söyledi.

Toplu sözleşmenin, tarafları daha ileri düzeyde dayanışma ve bütünleşmeye götürmesi temennisinde bulunan Bilgin, "Bu bütünleşmenin sosyal ve ekonomik şartlarda sorunları çözerek daha ileri bir anlaşmayla neticelenmesi hepimizin idealidir" diye konuştu.

Bilgin, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin hayırlı olmasını dileyerek, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, çalışanlarını enflasyonun altında ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağımızı belirtmek isterim" dedi.

Yetkili sendika Memur-Sen, zam tekliflerini 2022 için yüzde 21, 2023 için yüzde 17 olarak açıkladı.

6 buçuk milyona yakın memur ve memur emeklisinin 2 yıllık maaş artışları yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

Zam pazarlığının ağustosun son haftasına kadar tamamlanması gerekiyor. Anlaşma olmazsa Hakem Kurulu'na gidilecek.

ZAM TEKLİFİNDE TARİH BELLİ OLDU

Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmesinde ilk toplantı sona erdi. Hükümet zam teklifinin 12 Ağustos perşembe günü yapacak.

YORUMLAR 13
  • ILMAY 2 yıl önce Şikayet Et
    4 dli GARİBAN İŞÇİ NE OLACAK.?
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım, işçinin sözleşmesi martta başladı 7 ay oldu adını anan yok. Memurların sözleşmesi günü gelmeden başladı, işçi unutuldu.
    Cevapla
  • ŞEVKET 2 yıl önce Şikayet Et
    4d ne oldu 2018 den beri %4 de devam.ayiptir.
    Cevapla
  • Trx 2 yıl önce Şikayet Et
    Zam istemiyoruz şu kira artislarinin önüne gecin yeter .1.35 tl odeyen kiraciyi kontrat doldu bahanesiyle çıkarıp 1.850 tl den kiraya veriyorlar .Devlet yeme icme giyinme hastane vs uzerinden yaptığı zammı ev sahibi aliyor
    Cevapla
  • kahraman 2 yıl önce Şikayet Et
    işçi kardeşim adı üzerinde köle hizmetkâr dir ne emredilirse onu yapacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle