Milyonlar merakla bekliyor! Bakan Bilgin'den 'zam' açıklaması

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ile memur ve memur emeklilerinin 2022 ve 2023 yıllarındaki mali ve sosyal hakları belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanları enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini söyledi.

GİRİŞ 02.08.2021 11:41 GÜNCELLEME 02.08.2021 12:18
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Bilgin, "Türkiye çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağız." dedi.

Yaklaşık 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.

MEMUR-SEN VE TÜRKİYE KAMU-SEN'İN ORTAK TALEPLERİ

Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, ortak talepler belirlemiş ve hükümetten taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu.

BAKAN BİLGİN: ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "(Toplu sözleşme görüşmeleri) Türkiye çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir notada meseleyi ele alacağız" dedi.

 

 

YORUMLAR 57
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Vergi dilimlerine artık bir düzenleme gelirse asıl zammı öyle almış olacağız. 2100 TL nin 500 TL si vergi dilimine kesiliyor daha ağustos ayında bile. Kimse zamdan bahsetmesin
    Cevapla
  • Mustafa Kötüğ 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu dönemde zam almamaya da razıyız. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Herkesin fedakarlık yapması gerekir. Ülkem kalkınsın ben 2 yıl daha zam almamaya razıyım memur olarak.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    tmm madem ezdirmeyeceksiniz alık enflasyon+refah payı verin ama her ay geçerli olsun.30 haziranda yapılıp 1 temmuzdan geçerli olan elektrik ve doğalgaz zammını unutmadım unutmayacağım
    Cevapla
  • Can Polat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllık %19 Resmi enflasyondan zerrei miktar kadar korkmuyoruz hatta onu sevip bağrımıza bile basiyoruz, bizi yerden yere vuran sokaktaki gercek gida ve diger eşya enflasyonundan korkuyoruz ucreteri piyasa şartlarına uygun artırsanız iyi olacak...
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    ali efendi ne biliyorsunda konuştun şimdi senin ülkendeki bir asgari ücretle bile insanlar kiralık ev bulamıyor bilgin varmi cahil cahil konuşma en düşük 2 odalı bir ev 5000 tl kira
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle