TESK'ten yeni genelge: Aşı olmayanlar çalıştırılmayacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşılar konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması için gayret ettiklerini belirterek, "İş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması için tüm teşkilata yeni bir genelge gönderildi." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 01.08.2021 10:02 GÜNCELLEME 01.08.2021 10:17
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, hazırladıkları genelgeyle 82 birlik, 13 mesleki federasyon ve 3 bin 200 odaya, aşıya duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını kaydetti.

Ülke genelinde hızla artan vaka sayıları ve delta varyantının baş göstermesi nedeniyle aşı olmanın önemine işaret eden Palandöken, yükselişe geçen vaka sayılarının esnaf ve sanatkar camiasında yeni bir kapanma endişesi oluşturduğunu vurguladı.

Palandöken, esnafın yeni bir kapanmaya tahammül edemeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Vaka sayılarını düşürmenin ve salgından kurtulmanın en önemli adımı aşı olmaktır.

Bunun için aşı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması ve iş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması için tüm teşkilata yeni bir genelge gönderdik. Genelgede maske ve sosyal mesafe kurallarıyla birlikte gelen müşterilere 'HES kodu' ile aşı sorgulamasının yapılması hususu da yer alıyor."

YORUMLAR 183
  • SORU 2 yıl önce Şikayet Et
    Mavi illerde toplumsal bağışıklık oluştu mu, pandemi bitti mi?
    Cevapla
  • mmedaga 2 yıl önce Şikayet Et
    Manipule edilebilir test kitlerini bırakıp DSÖ tedavi protokolüne son verin ve doktorları özgür bırakın pandomim biter.
    Cevapla
  • Haddade 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin kanunun üstünde bir güçmüsün atıp tutuyorsun
    Cevapla
  • TONTON 12 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olan yaşar AŞI olmayan Kendi bilir deyin geçin
    Cevapla
  • Yorum yazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın bunları. Ortada aşı olarak tanımlanmış kriterlere uygun bir aşı var mı? Bir sürü bilimsel sorulara yanıt yok? Bir sürü tezat var. Bir sürü şaibe var. Bu ne güvendir böyle elin yapıp bize gönderdiği aşılara? Bu virüsün labaratuvarda yapıldığından kimsenin kuşkusu var mı? Peki neden yapıldı düşünen yok mu? Görevimiz Tehlike'yi bir izleyin. Aynı konu. Virüsü yap ilacı ve aşıyı sat. Sen de aşıları ve ilacı al parasını ver ki daha fazlasını yapabilsinler. Bizi sürekli aşı ve ilaçlara mahkum edebilsinler. İlk başta aşı 2 dozdu, şimdi üçüncü olunacak, dördüncü ve beşinci ne zaman???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle