İsyan etti! 4 bin 500 liraya çalıştıracak birini bulamıyor...

Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, 4 bin 500 lira maaşa kentte çalışacak çoban bulunamadıklarını belirtti.

İsyan etti! 4 bin 500 liraya çalıştıracak birini bulamıyor...
İsyan etti! 4 bin 500 liraya çalıştıracak birini bulamıyor...
GİRİŞ 31.07.2021 12:07 GÜNCELLEME 31.07.2021 12:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bolu Ziraat Odası Başkanı Fidan, kentteki tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bolu'da 4 bin 500 lira maaşa çoban bulmakta zorlandıklarını dile getiren Fidan, "Halk yönünde 'çobanlık' dediğiniz zaman insanlar, bu durumu yadırgıyorlar. Ekmek parasıdır. Ekmeğini nereden kazanıyorsan yapmak gerekir ama bizim insanlarımız 'çobanlık' deyince kötü bir meslek gibi anlıyorlar. Sonuçta çoluğun çocuğun rızkını kazanmak için yapıyorsun. Gidip asgari ücretle daha zor şartlarda başka işlerde çalışıyorlar ama bu işi yapmıyorlar. Yerine göre her işi kendimiz yapıyoruz. Yaptığımız işleri küçümsemiyoruz. Çobanlık mesleğini hakir görmemek lazım. ‘Bana çoban derler’ diye yapmak istemiyor. İnsanlarımızı teşvik etmemiz gerekiyor. Küçükbaş ve büyükbaş yetiştiriciliği ile ilgili kurs açmamız gerekiyor. 'Büyükbaşa nasıl bakılır' gibi içeriklerin olduğu ehliyet sınavı gibi yapmamız lazım. Sertifikalı yetiştiriciliği özendirmemiz, teşvik etmemiz lazım. Bu konuda odaların bu işe el atması lazım" diye konuştu.

Bakıcı sorunu olduğunu kaydeden Ziraat Odası Başkanı Fidan, "Bolu’da Afgan bakıcılar var. Hayvancılık yapan bütün çiftçilerimizin yanında Afganlar var. Kira parası ödemiyorlar. Bakıcı evinde kalıyorlar. Bu parayı bizim insanlarımız beğenmiyorlar. Bu sebeple bakıcı sorunu gündemde. Afganlar bu işi kurtarıyor. Bu iş için aylık 4 bin ile 4 bin 500 TL arası maaş veriliyor" dedi.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • Jemshit 2 yıl önce Şikayet Et
    İş arayan çok bize denk gelmiyor iş
    Cevapla
  • ismail hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    oda başkanı olduğunu unutmuş herhal oda başkanları bu işle ilgilenmeli kurs açmalılar diyor.
    Cevapla
  • Enes 2 yıl önce Şikayet Et
    bence az veriyorsun vereceksin adama 300 koyun o 300 koyundan sene de 500 milyar kazanacaksın . cobana da vereceksin sene de 50 bin. Bence az .
    Cevapla
  • Sinan Şirin 2 yıl önce Şikayet Et
    Dayı senin verdiğin paraya yada 6 bin lira motor kurye ye veya demirciye berbere işçi bulunursa rahat oturduğun yerden kim para kazanacak yada şöyle söyleyeyim kim iş yok diye tantana edecek Allah size kolaylık versin kolay para derdin de olanlara da akıl fikir versin
    Cevapla
  • Hayt 2 yıl önce Şikayet Et
    5 binlira paramida çoban çalişsin adama veriyorsunuz koyun butun hayvanlarini 1 kaybolsa enaz 1.5 lira yada3 binlira maaş gitti kolaymi bide enaz800 hayvan kolayma hayvan başi aylik 150 tl verin çoban çok zaten verdiğiniz hayvan başi gunluk 5 lira bi kilo sut parasi bile değil sudun kilosu 7 tl bide cikmiş çoban bolamiyormuş hadi lan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle