Yangın bölgesinde hasar ödemeleri yarından itibaren başlıyor

Türkiye'yi esir alan yangınlarla ilgili yapılan son dakika açıklamalarında, Bakan Çavuşoğlu hasar tespiti yapılan vatandaşlarımızın kısmi ödemelerine başlanacağını duyururken Bakan Pakdemirli ise kredi borçlarının erteleneceğini açıkladı.

GİRİŞ 30.07.2021 10:51 GÜNCELLEME 30.07.2021 11:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat yangınında mağdur olan vatandaşlara destek sağlanacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangın hasar tespit çalışmalarına devam ettiklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

ZİRAAT BANKASI AÇIK OLACAK ÖDEMELER YARIN BAŞLIYOR

Tüm ihtiyaçları karşılayacağız, yaraları saracağız. Ağaçlarımızın yerine ağaçları dikeriz. Vatandaşlarımızın da tüm zararlarını gidereceğiz. Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemeleri yarından itibaren Ziraat Bankası ile başlatıyoruz.

5 MİLYON LİRALIK KAYNAK AKTARILDI

Tarım ve Orman Bakanlığımız 8.5 milyon TL aktardı, Aile Bakanlığımız 5 milyon TL, AFAD'ımız 5 milyon TL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da 5 milyon TL aktardı.

VALİLİK DESTEK İÇİN HESAP AÇACAK

18 bin aboneye elektrik verilemiyor şu anda. Bu mahallelerimize ve abonelerimize en hızlı şekilde elektrik verilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Valiliğimiz bir hesap açacak. Milletimiz cömerttir, gerekli desteği her zaman yapar. Nakdi yardım yapmak isteyenler valiliğimiz ile temasa geçebilirler."

KREDİ BORÇLARI ERTELENECEK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Zarar gören vatandaşlarımızın Bağkur, SGK, ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçlarının, kredi borçlarının ertelenmesini sağlıyor olacağız" dedi.

Milas'taki yangında zarar gören 80 hektarlık ormanlık alan havadan görüntülendi
GALERİYE GİT
KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    Afet bölgesi ilan edilmesi lazım.Ayrica saray Lara harcanan paranın onda biri harcanarak yanginlar için harcama yapilabilirdi
    Cevapla
  • halkın feryadı 2 yıl önce Şikayet Et
    yangın uçağına ayırmadığınız parayı şimdi vatandaşın zararını karşılamak için kullanırsınız. Yanan ormanlarda ne olacakki , yerine yenisi çıkar.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sel olan yerler afet bölgesi ilan edildi masrafları devlet karşılayacak. Yangın olan yerlerde neden aynı uygulama yok?
    Cevapla
  • murtaza 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiye en az 5 sene geriye gitti, allah yardımcımız olsun, biryerlerde sıkıntı var, allah hayırlara vesile kılsın inşaallah.
    Cevapla