Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Çalışma süreleri değişti

Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük 9 saati geçmeyen çalışma süresi, herhangi bir hafta içinde iki kez 10 saate çıkarılabilecek.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Çalışma süreleri değişti
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Çalışma süreleri değişti
GİRİŞ 27.07.2021 16:54 GÜNCELLEME 27.07.2021 16:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışma sürelerine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi ise 7,5 saati geçemeyecek. Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresinin 9 saati geçemeyeceğinin belirtildiği değişikliğe göre bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilecek.

TAŞIT KULLANANLARIN ÇALIŞMA SÜRESİ 9 SAATİ GEÇEMEYECEK

Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi 9 saati geçemeyecek ancak bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilecek.

Yönetmelikte yapılan değişikliğin tam metni şöyle:

MADDE 1 – 6/4/2004 tarihli ve 25425 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi 7,5 saati geçemez. Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi 9 saati geçemez, ancak bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilir."

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazalar azalmişti 10 araç suren adam allah korusun dikkat mikkati kalmaz bence 8 saati geçmemeli araç kullanmasi 8 saatten sonra 8 saat dinlenmeli sonracyinev8 saat. Tabi bu 8 saatin içine molalarda dahil olmali bak allahin izniyle kaza maza oluyormu yollar şimdi otoban 90 gide ceğine misal1000 gider rahat rahat
    Cevapla
  • Basın 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke zenginlere guzel
    Cevapla
  • gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    çalışmak için 1 saat sabah 1 saat akşam yol v.s zaman sarf ediyoruz bu neden mesaiden sayılmıyo.üstüne mınımum 9 saat çalışıyoruz.ve yemek çay paydosları çalışma saatine dahil değil.toplasam 14 saat harcıyorum hergun ama bakarsan 9 saat calısıyom.aradakı 4-5 saat ne olacak ?
    Cevapla
  • ercani 2 yıl önce Şikayet Et
    isveren senin ise gelis gidisini niye ödesin, AB de sirf calisma saatlerin ödenir,mola,gidis gelis zamanina kuruş ödenmiyor.evin isyerine uzaksa bana ne der cikar adam yakina taşin.
    Cevapla
  • i aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    oda senin olsun.
    Cevapla
  • Numan tuncer 2 yıl önce Şikayet Et
    Beton camiasında 17 18 saat çalışılıyor hakim de biliyor ama bir mufettis geliyor yalandan bir rapor sora istinafdan geri doner ssk dusuk yatiriliyor çalışan haksiz
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten 9 saate uyan varmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle