Fed ve Merkez Bankası'ndan gelecek açıklamalar öncesi piyasaları Haber7'ye yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tüm dünyada piyasaları tedirgin eden enflasyon riskine dikkat çekti.

İşte İslam Memiş’in açıklamaları; 

Piyasalar haftaya sakin başladı. Yatay seyir korunmaya devam ediyor. Hem döviz tarafında hem kripto para piyasası tarafında hem emtia tarafında borsalarda bir miktar iyimserlik var. Yine risklerin arttığı bir haftadayız. Özellikle delta varyantıyla alakalı dünya genelindeki vaka sayılarının artıyor olması ve Türkiye’de vaka sayılarının artıyor olması endişeleri beraberinde getiriyor. Diğer yandan dünya genelindeki sel felaketleri de dünya ekonomileri için risk oluşturmaya devam ediyor. Enflasyon açısından riskli günler geçiriyoruz. Dünyada zaten enflasyonla alakalı ciddi sorunlar yaşanıyor. Amerika’da yaşanan enflasyon sorunu ve beraberinde FED Başkanı, Hazine Bakanı veya FED üyelerinin bu enflasyonun geçici olacağına dair açıklamalar yapması korkuyla yapılan söylemleri desteklemeye devam ediyor. Bu hafta FED’in faiz kararına odaklanan bir piyasa var karşımızda. FED’in faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Ancak yine açıklamalar ve söylemler önemli olacaktır. FED Başkanının faiz ve enflasyon alanındaki açıklamaları, piyasalara vereceği mesajı yakından takip ediyor olacağız. Merkez Bankasının enflasyon raporu olacak. Merkez Bankası nasıl bir mesaj verecek, beklentileri revize mi edecek yoksa enflasyon hedefi ne olacak bu gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.  

Emtia fiyatlarında baskılanma devam ediyor. Özellikle altın ve gümüş fiyatlarındaki baskılanmanın bu hafta da devam ettiğini gözlemliyoruz. Tepki alımları var ancak biraza daha cılız kaldığını gözlemliyoruz. Özellikle gram altın fiyatı 490-507 Lira arasına sıkıştı. Bu bant aralığında işlemler gerçekleştirmeye devam ediyor. Düşüş ve yükselişler için bu bant aralığının dışına çıkması gerekiyor. Ancak bu bant aralıkları kırılamıyor. Altının ONS fiyatında da dar bir aralığa sıkışmış olan bir fiyatlama var karşımızda. O da 1790-1825 Dolar aralığı. Bu bant aralıkları aşağı veya yukarı yönlü kırılamıyor. Yaz rehaveti var. Dolayısıyla yatırımcılar da artan risklere karşı bir pozisyon almak istemiyorlar. Bu yatay seyrin bu ay da korunduğunu gördük.  

Ağustos ayında hangi riskler ön planda olacak noktasında tabii ki dünyanın en çok merak ettiği riskler enflasyon olacak. Türkiye ile alakalı dış politikadaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz. Hem AB hem NATO hem Amerika ile görüş ayrılıklarımız var.  

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Gerçek 27.07.2021 22:19
    Alım gücünün çok düştüğü şu günlerde altının çıkması mümkün görülmüyor. Ücretliler ve Çiftçiler için 2021 ve 2022 sancılı geçecek gibi. Altını zenginler kendi aralarında döndürüp duruyorlar. Olan gariban düğün yapan ya da altın borcu olanlara oluyor.
  • Harbi adam 27.07.2021 21:00
    Arkadaşlar altının yükselmesi için doların değer kaybetmesi lazım Fed faiz artırım kararı alırsa dolar değer kazanır altın fiyatları global piyasada değer kazanır bu diğer dinamiklerde değişik bir durum olmadığında geçerli analiz yanlis
  • Fatih 27.07.2021 18:09
    Elinde tuttuğun Altın gerçek paradır! Gerisi yalan..
  • vatan 27.07.2021 15:11
    altın şişmiş diyen düşecek diyen düşünce her yerden alınır altın düşüceni isteyende almak için düşsün diyor koşun altın bedavamı desin istiyorsunuz :) ne komik yorumlar yapıyorsunuz altın olmassa kendi ekonomini yönetmessin diğeri kağıt parçası kaç yüzyıldır alım satım aracı para basma kaynağı devletler niye altın stokluyor soran yok he altın çakılcak çakıl taşı olucak :)
  • Sahipkıran 27.07.2021 14:26
    Bu abimizin dediği her şeyin tersi çıkıyor
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek