Yerli ve milli uçaksavar ilk kez görücüye çıkacak

CANiK markasıyla, dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden olan Samsun Yurt Savunma (SYS) ve iştirakleri, yerli ve milli uçaksavar olarak bilinen M2 ağır makineli tüfeği de ilk kez görücüye çıkaracak.

GİRİŞ 26.07.2021 12:25 GÜNCELLEME 26.07.2021 12:25
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, “Milli uçaksavarımızı ilk kez bu fuarda sergileyeceğimiz için gururluyuz. CANiK Smart ve CANiK APP, IDEF’21’de tanıtılacak en yeni, inovatif ve sıra dışı eğitim ürünlerimizin başında geliyor” dedi.

Savunma sanayinin en önemli buluşma platformu olan 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’21), 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece’deki Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden olan Samsun Yurt Savunma (SYS) ile iştirakleri UNIDEF ve UNIROBOTICS de IDEF’21’e katılarak yeni ürünlerini sergileyecekler.

Türkiye’nin en büyük savunma sanayi şirketlerinden olan SYS, CANiK markalı tabancalarını, yeni kurduğu mağaza zinciri CANiK Store’u, eğitim faaliyetlerini yürüttüğü CANiK Academy’i, ve yeni geliştirdiği CANiK Smart ve CANiK APP uygulamalarını IDEF’21 ziyaretçilerine tanıtacak.

Dünya markası CANiK’in üreticisi SYS, IDEF’21’e damgasını vuracak

SAMSUN YURT SAVUNMA’NIN FUAR SÜRPRİZİ!

SYS’nin fuardaki sürprizi ise yeni geliştirdiği “yerli ve milli uçaksavar” olarak anılan 12.7 mm M2 ağır makineli tüfeği IDEF ziyaretçilerine tanıtmak olacak. SYS’nin toplam 400 metrekare alana kurulan standında, iştirakleri UNIDEF ve UNIROBOTICS’in ürünleri de görücüye çıkacak. Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral, “IDEF’21’e, diğer IDEF fuarına olduğu gibi yüzde 80 oranında yeni ürünlerimizle iştirak edeceğiz. CANiK Smart ve CANiK APP, bu fuarda tanıtılacak, eğitimlerin niteliğini artıracak yeni, teknolojik ve inovatif ürünlerimizin başında geliyor. Milli uçaksavarımızı da ilk kez bu fuarda sergileyeceğimiz için gururluyuz” diye konuştu.

“AĞUSTOS’TA SERİ ÜRETİME GEÇECEĞİZ”

Yerli ve milli uçaksavar; Türk Silahlı Kuvvetleri’nde araç konvoyları, tabur ağırlık bölgesi, tabur komuta yeri, piyade birliklerinin temel atış destek unsuru, su üstü platformlarının asimetrik taarruza karşı önlem, amfibi harekatta görev alan unsurların ileri atış destek ve sabit-döner kanatlı hava platformlarına kapı makineli tüfeği ya da kanat altı silah podu içine yerleştirilerek her türlü atış destek görevi içerisinde kullanılıyor. IDEF’21’de ilk kez görücüye çıkacak M2 12.7 mm (.50 kalibre) ağır makineli tüfek üretimi için 2012 yılından bu yana devam eden AR-GE çalışmaları, testleri ve yatırımlarını tamamladıklarını belirten Aral, “Bu yılın Ağustos ayında seri üretime geçmeyi planlıyoruz. Dünyanın en dayanıklı ve en yüksek performanslı M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeğini üretmeyi başardık. İlk etapta, yılda 1.500 adet CANiK M2 QCB’yi seri olarak üretmeyi, daha sonra ise bu kapasiteyi her yıl bin adet arttırmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral

Yerli uçaksavar için şimdiden dünyanın birçok ülkesinden 1000’in üzerinde ön sipariş almaya başladıklarını söyleyen Aral, ihracat potansiyeliyle ilgili şu bilgileri verdi: “Özellikle Afrika ve Güney Doğu Asya ülkelerinde, bu silahın çok büyük bir pazarı bulunuyor. Bununla birlikte, dünyada bu silahı üretebilen sadece 4 firma var. 5’incisi bir Türk firması olacağı için gururluyuz. Uluslararası üreticilerin, bu silahın farklı ülkelere satışı için ihracat lisansı almaları, en az 90 gün sürüyor. Biz sipariş aldıktan 45 gün sonra teslimat yapabileceğiz. Dünyadaki pek çok ülke, M2 12.7 mm ağır makineli tüfeklerin kabul testleri için, ABD tarafından tanımlanan T.O.P. standardını uyguluyor. CANiK’in üreteceği M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfekler, T.O.P. standardını kolaylıkla karşıladığı için, ihracat potansiyeli çok yüksek olacak.”

GÜN BOYU YOUTUBE YAYINI YAPACAK

SYS, IDEF’21 Fuarı’nda önemli makamlarla da görüşmeler gerçekleştirecek. Firma, pandemi nedeniyle IDEF’21’i ziyaret edemeyen global müşterileri ile fuar boyunca bağlantısını kesmeyecek. Fuar standından gün boyu Youtube’dan canlı yayın yapmak için hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Utku Aral, sözlerini şöyle tamamladı:

“Öncelikle iki yılda bir düzenlenen bu etkinlikte şirketimizin ve markalarımızın kaydettikleri ilerlemeyi ortaya koymayı amaçlıyoruz. Bitirilmiş projeleri, milli uçaksavar projesi gibi stratejik öneme haiz projeleri görücüye çıkarmak, inovatif girişimlerimizi son kullanıcı ile tanıştırmak ve onların yorumlarını almak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Pandemi koşullarında fuarı ziyaret edemeyen kişilerin standımızda azami zaman geçirmesini sağlamak için gün boyu Youtube yayınımız sürecek. Bu yayınla, potansiyel müşterilerimizin yeniliklerimizden maksimum bilgi sahibi olmasını sağlamayı amaçlıyoruz.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 43
  • çağdışı 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu heykel dikin heykel..
    Cevapla
  • Levrok 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha 15 yil evvel bize ücüncü dünya ülkesi diyorlardi
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Devam. Tebrikler.
    Cevapla
  • mustı 2 yıl önce Şikayet Et
    yıl olmus 2021 dunyada neredeyse klasık hava savunma sıstemlerı demode olmus 1940 model ıkıncı dunya savasından kalama ucaksavar yapıyoruz hala artık ucakları bu tıp sılahlarla vurma sansımız yok neyın akılıyla yapılıyor nalamıyorum ya
    Cevapla
  • Ottaman 2 yıl önce Şikayet Et
    Musti hadi sen çocuk parkında kumla oyna bu işler seni aşar
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ilk önce beenmediğin o silahi kaç ülke yapabiliyor ona bi bak. Düne kadar bu ülke mermi bile yapamiyordu. Allah'a şükret.
    Cevapla
  • ben 2 yıl önce Şikayet Et
    hava savunmanın katmanları var ve eksiksiz hava savunma böyle olur. Önce 12.7 ve 25 mm makineliler. yakın mesafe için bunlar gerekeli dronları nasıl durduracaksın yoksa. sonra radarlı zırhlı 2000 m. etkili paletli araç (Korkut ve Sungur). ondan sonra yakın mesafe hava savunma füzeleri (Hisar A), sonra orta irtifa savunma (Hisar O) , en son yüksek irtifa S 400 ve 500 (yerli Siper hazırlanıyor). yoksa sadece füzelerle savunma yapmaya kalkarsan küçücük dronlar o füzeleri yok eder. bilmiyorsun bari öğren. bu silahlar şiddetle gerekli ve yerli üretilmesi çok iyi olmuş. yapanların ellerine sağlık.
    Cevapla
  • Tecrübe 2 yıl önce Şikayet Et
    Uçaksavar adı eskiden kalma, kimse 12,7 ile uçağa atış yapmıyor merak etme, ama bir helikopter olursa yada mini iha türleri 12,7 onun nefesini keser merak etme, askerlik yapmadığın hemen anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Adı uçaksavar ama kullanımı ağır makineli silah. Ve senin ülken şu ana kadar üretememiş. Şimdi 3-4 firma yarış halinde bunu yapıyor ve daha büyük ve gelişmişlerini yapacak.
    Cevapla
  • Türk Testeresi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen uçaksavar veya insansavar ağır makineli tüfeği olmayan bir ordu hiç gördün mü?..sanki uçaklara karşı füze roket üretilmiyormuş gibi boş konuşmuşsun.
    Cevapla
  • Sinan Can 2 yıl önce Şikayet Et
    M2 uçaksavarların fair no fair 2 tane ayarı var bu ayarları doğru yapmazsanız tutukluk yapar çalışmaz, bu uçaksavarlar tutuklukları ile ünlüdür keşke Doçka lisansı alıp onu yapsalardı saat gibi çalışan bir Rus tüfeği. Benim başıma bela oldu zamanında.
    Cevapla
  • hayır 2 yıl önce Şikayet Et
    M2 silahın tipi. yani birebir aynısını kopya yapmıyorlar ki aynı hataları yapsın. bu özgün bir silah. 2012 yılından beri çalışılan bir silah. merak etme canavar gibi çalışır. yani bu silah için kimseye lisans ödenmiyor. yerli ve özgün. tıpkı MPT 76 ve 55 gibi.MPT ler natonu 42 testini geçen tek piyade silahları dünyada ve bizimkiler fazladan da test uyguluyor. buna da aynısını yapmışlardır.
    Cevapla
  • Tecrübe 2 yıl önce Şikayet Et
    Fire /no fire kardeşim. Elimizdeki araçlara / zırhlılara M2HB söküp yerine Doçka koyabilir misin? Yada depolardaki bir ton 12,7 mm mühimmatı atacaz mı Dokça tercihin için?
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yerli ve neredeyse hiç tutukluk yapmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle