Kurban pazarında fiyatlar yarı yarıya düştü

Kütahya’da kurban pazarının son gününde satışlar devam etti. Fiyatların arefe gününe göre yarı yarıya düştüğü pazarda satıcılar ve alıcılar pazarlığı yine elden bırakmadılar.

GİRİŞ 23.07.2021 11:35 GÜNCELLEME 23.07.2021 16:33
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Kütahya’da kurban pazarının son gününde satışlar devam etti. Kurbanlıklarını daha düşük fiyata almak isteyen vatandaşlar pazarın yolunu tuttu. Yem fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olan besiciler ise ellerinde kalan kurbanlıkların fiyatını arefe gününe göre yarı yarı düşürdü.

Bayramdan önce pazarda koçların 4-5 bin liradan satıldığını söyleyen besiciler, fiyatları büyük oranda düşürerek kurbanlık koçları 2 bin liraya kadar sattıklarını, buna rağmen ilginin olmadığını dile getirdiler.

Kurbanlıklarını daha ekonomik fiyatlara almak isteyen vatandaşlar ise, pazarın son gününü beklediklerini, fiyatların geçtiğimiz yıl ile aynı olduğunu söylediler.

YORUMLAR 34
  • konyali 2 yıl önce Şikayet Et
    bidahaki kurbanada ararlarda bulamazlar çpgu kesime verdi kurban işini bitirdi bundan sonra kolay kolay kurbanlik yapilmaz zarar ettik fiyatlari oldurduler biz zarar edersek nasip uretim yapacagiz dolayisiyla yapamayacagiz dişilere kasap yolu göründü
    Cevapla
  • Hasan Tahsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Küçük baş hayvanın kg fiyatı 30-35 arasında olmalı.Belediyeler kurban yerlerini her ilçede üstü kapalı bölümlü,tartısı,suyu kesim yerlerini üç dört yerde yapmalı buna karşı Derilerini gelir almalı.Hayvancılardan kira almamalıki fiyat şişmesin.
    Cevapla
  • Hasan Tahsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Son iki yıldır satıcılar düğmeye birileri basmış yüzde yüze yakın zamlı fiyatlar herşeyde resmen eşkıyalık,meyvede,sebzede,eşyada,konutta,arabada millet başıboş mayın gibi.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandas 2500-3000 TL arasında büyükbaşa hisse olarak girmekte... Bu koçlar 4000- 5000 TL arasında talep edilmiş... Tabiki satılmaz... Bayrama girmeden 1500- 2500 TL arasında fiyat isteseydi satış bereketli geçerdi...
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir berber dükkan açsa 10 lira kazansa devlet tepesine çöker gel vergini ver der. dışarda hic bir şey kazanmadığı halde duran arabaya gel vergini ver der devlet. Şimdi bir kurbanlığı 18 , 20 bin liraya peşin paraya satan şahıslar kaç lira vergi verdiler merak ediyorum. Devletin verdiği mazot desteği, yem desteği, tohum destegi de çabası. Siz ce adalet bu mu? Sorsanız çiftçi gebermiş derler devlete kaç kuruş vergi veriyor bunlar?
    Cevapla
  • Hasan Tahsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Berberler ve küçük esnaf vergiden muaf yapıldı.
    Cevapla
  • xyz 2 yıl önce Şikayet Et
    sana cevap verme nezaketinde bulunmuş arkadaşlar ama gereksiz boş laf ediyorsun tek tarafli düşünme biraz saksiyi çalıştir
    Cevapla
  • Ata 55 2 yıl önce Şikayet Et
    Berberde saç sakal en az 50 TL beyler maliyeti ne? Kurban olacak hayvanlar 9 ay yem yiyor yemin torbası 160 TL bir hayvan günlük 7 kilo yem yer yemin torbası 50 kg bir ton saman 1100 TL olmuş oturduğun yerden yorum yapıyon devlete vergiyi sadece sen vermiyon ödediğin üç kuruş vergi var diye ahkam kesiyon köylünün vergisini sorana kadar Türkiye'de muhasebeciler ne iş yapar diye bu sorgula istersen yada ben yardımcı olim sana onların işi nasıl az vergi ödeneceğinin kılıfını hazırlamak bu köylüye sahip çıkılmazsa köylü üretimi bırakır o zamanda büyük başların eline düşersinki köylüyü batırmak isteyenlerde onlar zaten köylü bitsinki onlar millete istediği gibi uydursun
    Cevapla
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen çok biliyorsun çiftçilik yapsana yem kaç para gubre kaç para ot maçlara öğren öyle konus
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu çiftci yemi gübreyi vergisiz mi alıyor arastir
    Cevapla
  • abbas kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    berberler vergiden muaf bil istedim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle