Çiftçilere 600 milyon liralık faizsiz kredi verildi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, bu yılın ilk yarısında üreticilere 600 milyon liralık faizsiz kredi imkanı sunduklarını bildirdi.

Çiftçilere 600 milyon liralık faizsiz kredi verildi
Çiftçilere 600 milyon liralık faizsiz kredi verildi
GİRİŞ 18.07.2021 13:02 GÜNCELLEME 18.07.2021 13:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tarladan sofraya gıda zincirinin bütün aşamalarında çiftçi, üretici ve vatandaşlara hizmet ettiklerini söyledi.

Tarımsal ürünlerin ekim ve yetiştirme döneminde çiftçilerin tohum, yem, motorin, gübre gibi her türlü tarımsal girdi ihtiyacını kaliteli, güvenilir, uygun kredi imkanlarıyla karşıladıklarının altını çizen Poyraz, ekimden hasada üreticilere teknik destek sağladıklarını, hasat sonrası ise çiftçilerin ürünlerinin değerlendirilmesinde, alım yaparak pazarlama sorunlarına çözüm getirdiklerini anlattı.

Poyraz, kooperatif ortaklarının faiz oranlarında meydana gelen dalgalanmalardan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek amacıyla 2019'da Hazine ve Maliye Bakanlığının da desteğiyle "tarımsal girdilerin sabit oranla kredilendirilmesi" uygulamasını başlattıklarını anımsatarak, şu anda akaryakıt haricindeki tüm girdilerin sabit oran üzerinden kredilendirildiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • akyazılı 2 yıl önce Şikayet Et
    TARIM KREDİYE GİRİM ÇİFTÇİ İFLAHOLMAz.
    Cevapla