Bakanlıktan son dakika 'Asgari Ücret Desteği' kararı: 2021'de de sürecek!

İşgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumak ve artırmak amacıyla 2016-2020'de uygulanan asgari ücret desteği 2021'de de sürecek.

Bakanlıktan son dakika 'Asgari Ücret Desteği' kararı: 2021'de de sürecek!
Bakanlıktan son dakika 'Asgari Ücret Desteği' kararı: 2021'de de sürecek!
GİRİŞ 18.07.2021 10:27 GÜNCELLEME 18.07.2021 16:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İşgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumak ve artırmak amacıyla 2016-2020'de uygulanan asgari ücret desteği 2021'de de sürecek.

KANUN TEKLİFİ TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yazılı açıklamasında, asgari ücretle çalışan işçilere 75 lira destek sağlanması kararını da içeren "Torba Kanun" teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği hatırlatıldı.

Asgari ücretle çalışan işçilere 75 lira destek sağlanması kararını içeren "Torba Kanun" teklifi kabul edildi

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ SÜRECEK Mİ?

Açıklamada, bu kapsamda, işgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumak ve artırmak amacıyla 2016'dan 2020 yılı sonuna kadar sağlanan asgari ücret desteğinin 2021'de de süreceği vurgulandı.

Asgari ücret desteği 2021'de de sürecek

NE KADAR ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ SAĞLANACAK?

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2021 yılında da istihdamı desteklemek için işgücü maliyetlerini azaltmak üzere, sektör ayrımı yapılmaksızın, çalışanlar için ödenecek sigorta priminden düşülerek günlük 2,50 lira, aylık 75 lira asgari ücret desteği sağlanacağını, söz konusu desteğin finansmanının İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacağını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin

1.4 MİLYON İŞLETME FAYDALANACAK

Uygulamayla 1,4 milyon işletmeye 6,2 milyar lira destek sağlanacak. Destekten 9,3 milyon sigortalının faydalanacağı öngörülürken, tüm iş yerlerini kapsayacak destek için başvuruya gerek bulunmuyor.

9,3 milyon sigortalı faydalanacak

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının beklentileri arasında yer alan asgari ücret desteğine ilişkin düzenlemenin TBMM'de kabul edilmesi dolayısıyla teşekkür etti.

Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklama;

"İş dünyamızın beklentileri arasında yer alan asgari ücret desteği TBMM'de kabul edildi. Destek 2021 yılında devam edecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin'e, bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ederiz."

 

 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • adalet fakire var 2 yıl önce Şikayet Et
    yine isciye birsey yok yine işveren karli
    Cevapla
  • akıllı adam 2 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakıyorum insanlar neden işçiye diye isyan ediyor. arkadaşlar bu zamanda girişimcilik yapıp iş kuran ve insanlara iş veren insanlar çok değerliler inanın. işveren olup o kadar yükü almak kolay değil. versin devlet , desteklesin işverenleri. allah razı olsun.
    Cevapla
  • mişmiş 2 yıl önce Şikayet Et
    Patronlardan alıp asgari ücrete ilave etseydiniz olmaz mıydı...
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    İşverene iyilik yaramaz hep çalma çırpma katakulli peşlerindeler
    Cevapla
  • Yeni Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep patrona hep patrona. İşçi yetim işçi ezilen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle