Türkiye'ye akın ettiler! 5 kat arttı

Edirne'de gıdadan tekstile kadar birçok ürünün bulunduğu Ulus Pazarı, Bulgar turistler ile gurbetçilerden yoğun ilgi görüyor.

GİRİŞ 17.07.2021 10:44 GÜNCELLEME 17.07.2021 11:32
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Başta çevre iller olmak üzere Yunanistan ve Bulgaristan'dan ziyaretçilerin uğrak yeri olan, "Sosyete Pazarı" olarak da bilinen alanda, 300 esnaf tezgah açtı.

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazarın en yoğun günlerinden birini yaşadığını belirtti. Türkiye'den alışverişlerini 5 kat artıran turistler adeta daha önce alışveriş yapamamanın intikamını aldılar.

TURİST AKININA UĞRADI 

Pazarın özellikle Bulgaristan'dan alışveriş yapmak için gelen turistlerin akınına uğradığını ifade eden Reisoğlu, şöyle konuştu: 

"Bayram nedeniyle pazar müşteri akınına uğramış durumda. Bulgaristan'dan gelen vatandaşlara, gurbetçi vatandaşlarımız da eklendi. Edirne eski canlı günlerine dönüyor.

Özellikle Bulgar turistler turlar halinde pazara geliyor. Paraları değerli olduğu için iğneden ipliğe Edirne'den alıp gidiyorlar. Bir de giderken araçlarının benzinlerini dolduruyorlar. Eskiye nazaran 5 kat fazla alışveriş yapıyorlar."

Bulgaristan'dan alışveriş için Edirne'ye gelen Sevcan Türkyılmaz, aşırı kalabalık nedeniyle alışveriş yapmakta zorlandıklarını belirterek, "Bayram alışverişi yapmaya geldik. Fiyatlar gayet uygun. Bakalım neler alacağız." dedi.

Bulgar vatandaşlar da pazardaki fiyatlardan memnun olduklarını, tüm ihtiyaçlarını buradan alarak ülkelerine döndüklerini söyledi.

Edirne'de oturan bazı vatandaşlar ise pazardaki fiyatların yüksek olmasından yakındı.

Öte yandan Kurban Bayramı'nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin yurda gelişleri sürerken, Kapıkule Sınır Kapısı'nda zaman zaman yoğunluk oluşuyor.

Kurban Bayramı ve yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin ana vatana gelişleri yoğun şekilde devam ediyor.

Kovid-19 nedeniyle geçen yıl Türkiye'ye gelemeyen çok sayıda gurbetçi, salgının etkisinin azalmasıyla vatan özlemini gidermek için yola çıktı. Kapıkule'den 1 Haziran-16 Temmuz'da 163 bin araç ile 635 bin yolcu geçiş yaptı.

"Bütün Avrupa'yı Bayburt'un köyüne değişmem" 

Almanya'dan gelen Abdullah Yılmaz, ana vatana gelmenin gururunu yaşadığını söyledi. Türkiye'ye geldiğinde huzur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Yılmaz, "Doğma büyüme Almanya. Ama hiçbir zaman ne hikmetse Almanya'yı sevemedim. Bütün Avrupa'yı Bayburt'un köyüne değişmem. Memlekete geldik, gözlerimiz doldu." dedi.

Memleket sevgisinin kelimelerle tarif edilemeyeceğini vurgulayan Yılmaz, akraba ve dostlarıyla hasret gidereceklerini dile getirdi. Murat Dereci ise bayramı Türkiye'de geçirmek için yola çıktıklarını, özlemle ana vatana geldiklerini ifade etti.

Ailesiyle Avusturya'dan geldiğini, Rize'ye gidip Karadeniz'i gezeceklerini anlatan Dereci, "Her sene düzenli olarak geliyoruz. Tüm bu eziyete ve meşakkate değiyor." diye konuştu. Mehmet Akyıldız da vatanına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirtti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • Muhsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bulgarlarin 1 leva si eder 5 .20 tl bizde seviniyoz turis geldi diye gelecek tabi paralari diyerli bulgarda 1 tele 20 stotinka yani 20 kurus cou dovuiz burolari bile tl almiyo bozmuyo tl diyeri yok bg de
    Cevapla
  • Fatih MEDENİ 2 yıl önce Şikayet Et
    memleketim. TÜRKİYEM
    Cevapla
  • Kürşat 2 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetçilere değinmeyin adamların gönlü aç! Sizin gibi gözü değil!
    Cevapla
  • murtaza 2 yıl önce Şikayet Et
    tabi bulgarların alım gücü yükseldi türkiye cazip hale geldi,peki bizim paramız hangi ülkede cazip hale gelecek,aynı kalitede, ürünlerle.
    Cevapla
  • Osmanoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne olsun 1 dolar ver 8 tl al sudan ucuza geliyor onlara 2000 dolar bozdur sülaleni giydir yedir icir üstüne geri paranı al
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle