Müsilaj mağdurlarına 4.2 milyon liralık destek

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Özkaldı, mağdur olan balıkçılara 4.2 milyon TL'lik bir ödeme yapılacağını açıkladı.

Müsilaj mağdurlarına 4.2 milyon liralık destek
Müsilaj mağdurlarına 4.2 milyon liralık destek
GİRİŞ 16.07.2021 17:31 GÜNCELLEME 16.07.2021 17:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başta Marmara Denizi olmak üzere, denizlerdeki müsilaj sorununun nedenlerinin araştırılarak gerekli önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'nun önceki gün gerçekleşen toplantısında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Deniz Biyolojisi ve Balıkçılık Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Arzu Karahan sunum yaptı.

Doç. Dr. Karahan, Marmara'nın her yerinden müsilaj örneği aldıklarını, tüm su kolundan örnekleme yaptıklarını belirterek, "Müsilaj gitmedi, şu an 15-20 metre arasında bir yerde sıkışmış durumda. Şu anki olayımız, tabii ki herkesin sorduğu soru, müsilajın neden kaynaklandığını, ikincisi, neden kaldığını yani orada neden bu kadar uzun süre kaldığını ve parçalanmadığını öğrenmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı da, "Sunum hazırlanırken 'imzada' diye not almıştık yeni aldığımız bilgi doğrultusunda bu da imzalanmış. Böylece bu konuda mağdur olmuş, zarar görmüş balıkçılarımıza 4.2 milyon TL'lik bir ödeme de yapılmıştır diyebiliriz" açıklamasını yaptı.

'Balıkçılarımız kayıplar yaşadı'

Tarım ve Orman Bakanlığı Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Mahir Kanyılmaz ise, Marmara Denizi'nde müsilajdan dolayı balıkçıların ağları çekemediğini belirtti.

Kanyılmaz, "Tıkanma oldu. Özellikle küçük ölçekli balıkçılarımız bir kayıp yaşadı. Biz de bunu Bakanlık olarak kendimiz teklif ettik, plana girmesi için. Yoğun bir çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 1
  • ramiz 2 yıl önce Şikayet Et
    müsilaj çıktığında balıkçılık yasağı yok muydu yoksa ben mi yanlış biliyorum
    Cevapla